Aυστραλία: «Μου έδωσαν ναρκωτικά»- Σεξουαλική επίθεση καταγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Aυστραλία: «Μου έδωσαν ναρκωτικά»- Σεξουαλική επίθεση καταγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Facebook Twitter
Η Μπρίτανι Λάουγκα/ Φωτ.: Χ
0

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Αυστραλιανή πολιτικός, Μπρίτανι Λάουγκα, με την ίδια να δημοσιοποιεί ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης αφού πρώτα της έδωσαν ναρκωτικά, χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

«Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί σε πολλούς από εμάς», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Αυστραλίας για τη σεξουαλική επίθεση, μέσω ανάρτησης στα social media. 

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε τις κοινωνικές συναναστροφές στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επιθέσεων», είπε η 37χρονη πολιτικός προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να «θεραπευθεί σωματικά και συναισθηματικά».

Η Αστυνομική Υπηρεσία του Κουίνσλαντ (QPS) επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σχετικά με ένα περιστατικό στο Yeppoon την περασμένη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η Λάουγκα είναι στο Κοινοβούλιο για σχεδόν μια δεκαετία και εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

Στην Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του 2024 σκοτώνεται μια γυναίκα κάθε 4 ημέρες.

Ολόκληρη η ανάρτηση της υπουργού για τη σεξουαλική επίθεση

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πήγα στο αστυνομικό τμήμα Yeppoon και στο νοσοκομείο Yeppoon, αφού με νάρκωσαν και μου επιτέθηκαν σεξουαλικά. Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία φαρμάκων στον οργανισμό μου, τα οποία δεν είχα πάρει. Η ουσία αυτή με επηρέασε σημαντικά.

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου άλλες γυναίκες που μπορεί επίσης να έχουν πάρει ναρκωτικά χωρίς τη θέλησή τους στο Yeppoon το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στην καθεμία και, δυστυχώς, συμβαίνει σε πολλές από εμάς.

Πολλές γυναίκες επικοινώνησαν μαζί μου που βίωσαν το ίδιο πράγμα στην πόλη μας. Αυτό δεν είναι εντάξει. Θα πρέπει να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κοινωνικοποίηση στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης.

Χρειάζομαι χρόνο για να επουλωθώ τις σωματικές και συναισθηματικές πληγές μετά από αυτό που συνέβη, γι' αυτό σας ζητώ να σεβαστείτε την ιδιωτική μου ζωή καθώς θα λάβω την υποστήριξη που χρειάζομαι.

Ευχαριστώ όλους όσους με έχουν προσεγγίσει για να με υποστηρίξουν. Εκτιμώ πραγματικά τα μηνύματα, τις χειρονομίες και την καλοσύνη σας.

Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει την έρευνα, παρακαλούμε να το πείτε στην Αστυνομία».

– Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM