Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης

Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Αυστραλίας εισέβαλε στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, του ABC, στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της  δεύτερης μέρας ερευνών που στόχο έχουν δημοσιογράφους. 

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφτασαν στο κτίριο με εντάλματα έρευνας που αφορούν δύο δημοσιογράφους και έναν διευθυντή ειδήσεων. Η δράση της αστυνομίας έχουν να κάνουν με ρεπορτάζ που ανέφεραν ανάρμοστη συμπεριφορά των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.  

Χθες, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός άλλου δημοσιογράφου. Μετά την εισβολή στο κτίριο της η κρατική τηλεόραση της χώρας διαμαρτυρήθηκε ενώ η μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της Αυστραλίας έκανε λόγο για «ένα ενοχλητικό μοτίβο επιθέσεων στην ελευθερία του Τύπου». 

Σύμφωνα με το ABC, η σημερινή έφοδος αφορά μια ερευνητική σειρά ντοκιμαντέρ του 2017 η οποία ονομαζόταν The Afghan Files και αποκάλυψε καταγγελίες για αδικαιολόγητους φόνους και ανάρμοστη συμπεριφορά από τις αυστραλιανές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. 

Η αστυνομία σχολίασε πως η χθεσινή και η σημερινή επιχείρηση δεν συσχετίζονται, όμως «και οι δύο αφορούν ξεχωριστές κατηγορίες για δημοσίευση διαβαθμισμένου υλικού, κάτι που αντιβαίνει στη νομοθεσία και είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ενώ μπορεί να υπονομεύσει και την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας». 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ