Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης

Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Αυστραλίας εισέβαλε στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, του ABC, στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της  δεύτερης μέρας ερευνών που στόχο έχουν δημοσιογράφους. 

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφτασαν στο κτίριο με εντάλματα έρευνας που αφορούν δύο δημοσιογράφους και έναν διευθυντή ειδήσεων. Η δράση της αστυνομίας έχουν να κάνουν με ρεπορτάζ που ανέφεραν ανάρμοστη συμπεριφορά των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.  

Χθες, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι ενός άλλου δημοσιογράφου. Μετά την εισβολή στο κτίριο της η κρατική τηλεόραση της χώρας διαμαρτυρήθηκε ενώ η μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της Αυστραλίας έκανε λόγο για «ένα ενοχλητικό μοτίβο επιθέσεων στην ελευθερία του Τύπου». 

Σύμφωνα με το ABC, η σημερινή έφοδος αφορά μια ερευνητική σειρά ντοκιμαντέρ του 2017 η οποία ονομαζόταν The Afghan Files και αποκάλυψε καταγγελίες για αδικαιολόγητους φόνους και ανάρμοστη συμπεριφορά από τις αυστραλιανές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. 

Η αστυνομία σχολίασε πως η χθεσινή και η σημερινή επιχείρηση δεν συσχετίζονται, όμως «και οι δύο αφορούν ξεχωριστές κατηγορίες για δημοσίευση διαβαθμισμένου υλικού, κάτι που αντιβαίνει στη νομοθεσία και είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ενώ μπορεί να υπονομεύσει και την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας». 

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM