Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Αυστραλία για την άφιξη του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Αυστραλία για την άφιξη του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έθεσε σε ισχύ από την Πέμπτη η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενόψει της άφιξης στο Σίδνεϊ του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), μετά από πτήση 21 ωρών.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει θέσει σε εφαρμογή την «επιχείρηση βασιλική περιοδεία» (Operation Royal Visit), η οποία έχει καταρτιστεί μετά από μήνες προγραμματισμού για την ασφάλεια και την προστασία του βασιλικού ζεύγους της Γηραιάς Αλβιώνας, που θα περιοδεύσει στην Αυστραλία από τις 18 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας συνεργάστηκαν με την ειδική ομάδα προστασίας της βασιλικής οικογένειας από το Ηνωμένο Βασίλειο για να καταρτίσουν την επιχείρηση.

Οι πολίτες στην Αυστραλία θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δουν το βασιλικό ζεύγος κατά την περιοδεία του στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα, όμως προειδοποιούνται πως θα αντιμετωπίσουν εκτροπές κυκλοφορίας και κλείσιμο δρόμων όσο οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα βρίσκονται στη χώρα. Υπενθυμίζεται πως η Αυστραλία ανήκει στα κράτη της Κοινοπολιτείας και ο βασιλιάς Κάρολος είναι Αρχηγός του Κράτους, αν και υπάρχουν πολλές φωνές στη χώρα που ζητούν τροποποίηση του συντάγματος.

Η εντυπωσιακή όπερα του Σίδνεϊ, ένα από τα διασημότερα κτίρια του 20ού αιώνα, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Παρασκευής για να καλωσορίσει τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα ενώ στα μεγάλα «κοχύλια» που διαμορφώνουν τη στέγη έχει γίνει ένα φωτομοντάζ που παρουσιάζει τις επισκέψεις του βασιλιά και της βασίλισσας στην Αυστραλία κατά το παρελθόν, όταν ο Βρετανός μονάρχης ήταν ακόμα «πρίγκιπας της Ουαλίας» και η σύζυγός του «δούκισσα της Κορνουάλης».

Στο Σίδνεϊ το βασιλικό ζεύγος θα υποδεχθούν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε, η κυβερνήτης της πόλης Σαμάνθα Μόστιν, η κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας Μάργκαρετ Μπίζλι και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς. Όμως, τα βλέμματα όλων αναμένεται να «κλέψει» ο 12χρονος Κάι, που θα προσφέρει μια ανθοδέσμη στη βασίλισσα Καμίλα μαζί με την αδερφή του Σάρλοτ. Το αγόρι είχε ζητήσει να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος μέσω της οργάνωσης Make-a-Wish.

Το πρώτο μεγάλο ταξίδι  του βασιλιά Καρόλου στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο

Αυτή είναι η 17η επίσκεψη του Βρετανού γαλαζοαίματου στην Αυστραλία αλλά η πρώτη μετά την στέψη του τον Μάιο του 2023. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αυστραλία το 1966 σε ηλικία 17 ετών. Το ταξίδι του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της βασιλικής περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα από τις 18 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, ο βρετανός γαλαζοαίματος θα διακόψει προσωρινά για 11 μέρες την θεραπεία για τον καρκίνο με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Το πρόγραμμα του 75χρονου βασιλιά στην Αυστραλία έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της υγείας του, έτσι μετά από πτήση 21 ωρών την Παρασκευή, δεν προβλέπεται κάποια επίσημη υποχρέωση για το Σάββατο, ώστε ο Βρετανός μονάρχης να αναπαυθεί και να έχει χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή του κλίματος.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία κλονίζει την εμπιστοσύνη – Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Διεθνή / Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία: Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Σκάνδαλο πλαστών τίτλων σπουδών αναστατώνει την Τουρκία: σχεδόν 200 συλλήψεις, αντίδραση της κυβέρνησης, αμφισβήτηση στατιστικών και έντονο πολιτικό κλίμα. Πώς οι τεχνολογίες ευνοούν την παραποίηση και πώς αντιδρούν οι θεσμοί;
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων των γιων του Ντόναλντ Τραμπ επεκτείνεται στην Ασία – Στόχος νέα αποθέματα σε Bitcoin

Διεθνή / Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων των γιων του Ντόναλντ Τραμπ επεκτείνεται στην Ασία – Στόχος νέα αποθέματα σε Bitcoin

Η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων American Bitcoin, υποστηριζόμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και τον Έρικ Τραμπ, αναζητά εισηγμένες εταιρείες στην Ασία για στρατηγικές αγορές Bitcoin, στοχεύοντας σε νέα "θησαυροφυλάκια" ψηφιακών νομισμάτων
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση του Kyiv Independent: «Αηδία, ντροπή και, στο τέλος, ματαιότητα» για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

Διεθνή / Σφοδρή επίθεση Kyiv Independent για συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Αηδία, ντροπή και, στο τέλος, ματαιότητα»

Το Kyiv Independent κατακεραυνώνει τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: ο Πούτιν θριάμβευσε, ενώ ο Τραμπ ταπεινώνει την Ουκρανία - Μια καυστική ανάλυση για την παγκόσμια διπλωματία και την απειλή κατά της ουκρανικής ανεξαρτησίας
LIFO NEWSROOM
Η ICE θέλει να διπλασιάσει τους συλληφθέντες μετανάστες μέχρι το τέλος της χρονιάς σε 107.000

Διεθνή / Η ICE θέλει να διπλασιάσει τους συλληφθέντες μετανάστες μέχρι το τέλος της χρονιάς σε 107.000

Η διαρροή από τη Washington Post αποκαλύπτει σχέδιο της ICE για διπλασιασμό των θέσεων κράτησης μεταναστών με νέα mega‑κέντρα και προσωρινές δομές, χρηματοδοτούμενο με $45 δισ.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Νύχτα κόλασης στο Βελιγράδι - Αντικυβερνητικοί συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Νύχτα κόλασης στο Βελιγράδι - Αντικυβερνητικοί συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Βούτσιτς

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συγκλονίζουν συχνά τη Σερβία μετά την κατάρρευση γείσου οροφής σιδηροδρομικού σταθμού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους
LIFO NEWSROOM
Χωρίς συμφωνία η συνάντηση στην Αλάσκα: «Θετική» την αξιολογεί ο Πούτιν - Στον Ζελένσκι πετάει τη μπάλα ο Τραμπ

Διεθνή / Χωρίς συμφωνία στην Αλάσκα: Στον Ζελένσκι πετάει τη μπάλα ο Τραμπ - «Θετική» αξιολογεί τη συνάντηση ο Πούτιν

Σε σύντομη, κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι Τραμπ και Πούτιν έκαναν λόγο για «εποικοδομητικές» συνομιλίες κατά τις οποίες σημειώθηκε «πρόοδος», χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM