Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Αυστραλία για την άφιξη του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Αυστραλία για την άφιξη του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έθεσε σε ισχύ από την Πέμπτη η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ενόψει της άφιξης στο Σίδνεϊ του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), μετά από πτήση 21 ωρών.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει θέσει σε εφαρμογή την «επιχείρηση βασιλική περιοδεία» (Operation Royal Visit), η οποία έχει καταρτιστεί μετά από μήνες προγραμματισμού για την ασφάλεια και την προστασία του βασιλικού ζεύγους της Γηραιάς Αλβιώνας, που θα περιοδεύσει στην Αυστραλία από τις 18 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας συνεργάστηκαν με την ειδική ομάδα προστασίας της βασιλικής οικογένειας από το Ηνωμένο Βασίλειο για να καταρτίσουν την επιχείρηση.

Οι πολίτες στην Αυστραλία θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δουν το βασιλικό ζεύγος κατά την περιοδεία του στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα, όμως προειδοποιούνται πως θα αντιμετωπίσουν εκτροπές κυκλοφορίας και κλείσιμο δρόμων όσο οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα βρίσκονται στη χώρα. Υπενθυμίζεται πως η Αυστραλία ανήκει στα κράτη της Κοινοπολιτείας και ο βασιλιάς Κάρολος είναι Αρχηγός του Κράτους, αν και υπάρχουν πολλές φωνές στη χώρα που ζητούν τροποποίηση του συντάγματος.

Η εντυπωσιακή όπερα του Σίδνεϊ, ένα από τα διασημότερα κτίρια του 20ού αιώνα, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της Παρασκευής για να καλωσορίσει τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα ενώ στα μεγάλα «κοχύλια» που διαμορφώνουν τη στέγη έχει γίνει ένα φωτομοντάζ που παρουσιάζει τις επισκέψεις του βασιλιά και της βασίλισσας στην Αυστραλία κατά το παρελθόν, όταν ο Βρετανός μονάρχης ήταν ακόμα «πρίγκιπας της Ουαλίας» και η σύζυγός του «δούκισσα της Κορνουάλης».

Στο Σίδνεϊ το βασιλικό ζεύγος θα υποδεχθούν ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε, η κυβερνήτης της πόλης Σαμάνθα Μόστιν, η κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας Μάργκαρετ Μπίζλι και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς. Όμως, τα βλέμματα όλων αναμένεται να «κλέψει» ο 12χρονος Κάι, που θα προσφέρει μια ανθοδέσμη στη βασίλισσα Καμίλα μαζί με την αδερφή του Σάρλοτ. Το αγόρι είχε ζητήσει να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος μέσω της οργάνωσης Make-a-Wish.

Το πρώτο μεγάλο ταξίδι  του βασιλιά Καρόλου στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο

Αυτή είναι η 17η επίσκεψη του Βρετανού γαλαζοαίματου στην Αυστραλία αλλά η πρώτη μετά την στέψη του τον Μάιο του 2023. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Αυστραλία το 1966 σε ηλικία 17 ετών. Το ταξίδι του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της βασιλικής περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα από τις 18 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, ο βρετανός γαλαζοαίματος θα διακόψει προσωρινά για 11 μέρες την θεραπεία για τον καρκίνο με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Το πρόγραμμα του 75χρονου βασιλιά στην Αυστραλία έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της υγείας του, έτσι μετά από πτήση 21 ωρών την Παρασκευή, δεν προβλέπεται κάποια επίσημη υποχρέωση για το Σάββατο, ώστε ο Βρετανός μονάρχης να αναπαυθεί και να έχει χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή του κλίματος.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM