Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»: Όλος ο τουρκικός στόλος βγαίνει σε Αιγαίο και Κύπρο

Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»: Όλος ο τουρκικός στόλος βγαίνει σε Αιγαίο και Κύπρο Facebook Twitter
0

Όλος ο τουρκικός πολεμικός στόλος, συνολικά 102 πλοία, θα πλέει από αύριο, 27 Φεβρουαρίου, στο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και στην Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα».

Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα αποπλεύσουν από δύο βάσεις του πολεμικού ναυτικού της γειτονικής χώρας.

Η μία βρίσκεται στο Γκιολτζούκ, στη θάλασσα του Μαρμαρά και η άλλη στο Άκσαζ, απέναντι από τις ακτές της Ρόδου.

Εκτός από το καθαρά στρατιωτικό μέρος, η άσκηση έχει και μεγάλη συμβολική σημασία για τους Τούρκους. Η Άγκυρα θέλει να δείξει πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόφαση σε σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως η έγκριση της. 

Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος θα παρακολουθήσει την άσκηση από τουρκική φρεγάτα. «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Γαλάζια Πατρίδα. Ως Τουρκία είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης, πάντοτε θέλαμε την ειρήνη αλλά και πάντοτε προστατεύαμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας και είμαστε αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε. Όλος ο κόσμος ας το ακούσει», ανέφερε.

Στην άσκηση, στην οποία θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, δε θα πάρουν μέρος μόνο πολεμικά πλοία (φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά, κλπ) αλλά και ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ