Ασαφής ο Πούτιν για το Brexit: Θέλουμε να συνομιλούμε με μια ισχυρή Ευρώπη

Ασαφής ο Πούτιν για το Brexit: Θέλουμε να συνομιλούμε με μια ισχυρή Ευρώπη Facebook Twitter
1

Η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη και θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και το ενδεχόμενο ενός Brexit.


Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους πρόσθεσε ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.


«Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη. Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αλόνζο Ντέιβις, καλλιτέχνης που εξερεύνησε τη μαύρη ταυτότητα και δύναμη, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Διεθνή / Ο Αλόνζο Ντέιβις, καλλιτέχνης που εξερεύνησε τη μαύρη ταυτότητα και δύναμη, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Ο Ντέιβις άφησε πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στην τέχνη και στον πολιτικό ακτιβισμό, με έργα που συνεχίζουν να εμπνέουν και να προκαλούν προβληματισμό
LIFO NEWSROOM
Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Διεθνή / Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, θα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες σε Αμερικανούς με βάση το φύλο τους κατά τη γέννησή τους καθώς σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν «μόνο δύο φύλα»
LIFO NEWSROOM
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Διεθνή / Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Η βασική ερώτηση που τίθεται είναι αν η ΕΕ θέλει να αναδειχθεί ως γεωπολιτική δύναμη ή αν θα συνεχίσει να λειτουργεί κυρίως ως οικονομική ένωση. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, πάντως, θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε Τραμπ και Πούτιν να καθορίσουν τις εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

«Αν δεν ξεριζώσεις τα ζιζάνια, τότε είναι εύκολο αυτά να ξαναφυτρώσουν» δήλωσε ο Μασκ αναφερόμενος στην αναμόρφωση της αμερικανικής κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια