Η κατάσταση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν και στοίχισε την ζωή σε δύο αστυνομικούς, έληξε σήμερα, καθώς οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αστυνομικό τμήμα παραδόθηκαν στις αρχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αστυνομία.

 

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου ολοκληρώθηκε. Κατά τη διάρκειά της η ομάδα των ενόπλων αναγκάστηκε να παραδώσει τα όπλα της και να παραδοθεί στις αρχές. Είκοσι τρομοκράτες συνελήφθησαν» επισήμανε επιπλέον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αρμενίας.

 

Νωρίτερα, ένας ιστότοπος είχε προβάλει τη διακήρυξη ενός άνδρα που συστήθηκε ως ένας από τους ενόπλους και ανακοίνωνε την απόφασή του να παραδοθεί.

 

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας από την φυλακή, εκτιμάμε ότι εκπληρώσαμε την αποστολή μας: γίναμε η σπίθα που επέτρεψε στον λαό να εξεγερθεί και δεν έχει νόημα να χυθεί αίμα» εξήγησε ο Βαρουγιάν Αβετισιάν.

 

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει έφοδο στο αστυνομικό τμήμα.

 

Οι δράστες της ομηρίας παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του στελέχους της αντιπολίτευσης Τζιραίρ Σεφιλιάν, που επέκρινε δριμύτατα τη κυβέρνηση κι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο καθώς ήθελε να καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και κέντρα τηλεπικοινωνιών στο Γερεβάν.

 

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα την 17η Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Πήραν ομήρους και αξίωναν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν.

 

Κατόπιν απελευθέρωσαν όλους τους αστυνομικούς, ωστόσο κράτησαν ομήρους τρία στελέχη του ιατρικού προσωπικού που εστάλησαν να παράσχουν φροντίδα στους τραυματίες. Οι δύο τελευταίοι απελευθερώθηκαν χθες το βράδυ.

 

Μετά την ανακοίνωση και πάλι χθες το βράδυ μιας επικείμενης εφόδου, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης σκοτώθηκε από ένα ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε μέσα από το αστυνομικό τμήμα. Οι ένοπλοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr