Αρμενία: Παραδόθηκαν στις αρχές οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν

Αρμενία: Παραδόθηκαν στις αρχές οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν Facebook Twitter
0

Η κατάσταση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν και στοίχισε την ζωή σε δύο αστυνομικούς, έληξε σήμερα, καθώς οι ένοπλοι που είχαν καταλάβει το αστυνομικό τμήμα παραδόθηκαν στις αρχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αστυνομία.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου ολοκληρώθηκε. Κατά τη διάρκειά της η ομάδα των ενόπλων αναγκάστηκε να παραδώσει τα όπλα της και να παραδοθεί στις αρχές. Είκοσι τρομοκράτες συνελήφθησαν» επισήμανε επιπλέον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αρμενίας.

Νωρίτερα, ένας ιστότοπος είχε προβάλει τη διακήρυξη ενός άνδρα που συστήθηκε ως ένας από τους ενόπλους και ανακοίνωνε την απόφασή του να παραδοθεί.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας από την φυλακή, εκτιμάμε ότι εκπληρώσαμε την αποστολή μας: γίναμε η σπίθα που επέτρεψε στον λαό να εξεγερθεί και δεν έχει νόημα να χυθεί αίμα» εξήγησε ο Βαρουγιάν Αβετισιάν.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει έφοδο στο αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες της ομηρίας παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του στελέχους της αντιπολίτευσης Τζιραίρ Σεφιλιάν, που επέκρινε δριμύτατα τη κυβέρνηση κι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο καθώς ήθελε να καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και κέντρα τηλεπικοινωνιών στο Γερεβάν.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα την 17η Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Πήραν ομήρους και αξίωναν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν.

Κατόπιν απελευθέρωσαν όλους τους αστυνομικούς, ωστόσο κράτησαν ομήρους τρία στελέχη του ιατρικού προσωπικού που εστάλησαν να παράσχουν φροντίδα στους τραυματίες. Οι δύο τελευταίοι απελευθερώθηκαν χθες το βράδυ.

Μετά την ανακοίνωση και πάλι χθες το βράδυ μιας επικείμενης εφόδου, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης σκοτώθηκε από ένα ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε μέσα από το αστυνομικό τμήμα. Οι ένοπλοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM