Κόβει την ανάσα ένα βίντεο με εξερευνητές που ενώ βρίσκονται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου στην Αρκτική αυτό αναποδογυρίζει.

 

Ο Μάικ Χορν είναι εξερευνητής για πάνω από 30 χρόνια. Είναι δημοφιλής για τα εξωφρενικά ταξίδια του σε μερικά από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη. Αλλά το πρόσφατο ταξίδι του θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει τη ζωή.

 

Ο Χορν και ο συνάδελφός του, Φρεντ Ρου, αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους γύρω από το Σβάλμπαρντ, ένα αρχιπέλαγος μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου.

 

Ετοίμασαν τα εργαλεία τους και άρχισαν να το ανεβαίνουν αργά και σταθερά στον πάγο. Όλα κυλούσαν ομαλά ώσπου ξαφνικά, ο πάγος άρχισε να αναποδογυρίζει.

 

Οι δύο εξερευνητές φάνηκαν αρκετά τυχεροί όμως. Κατάφεραν να ξεφύγουν από την πλάγια πλευρά του τεράστιου πάγου χωρίς να τραυματιστούν.

 

«Κάνω τα ηλίθια μου πράγματα εδώ και 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Είχα αρκετά ατυχήματα, αλλά προσπαθούμε πάντα να παίρνουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή, για να επιστρέψουμε σπίτι. Είναι ασφαλέστερο να βλέπεις παγάκια στο τζιν σου από το να βλέπεις παγάκια να πέφτουν στο πρόσωπό σου στην Αρκτική» δήλωσε ο Χορν στο France Bleu.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Oops, should not have eaten breakfast 🍳 before climbing. @fredroux72 we both survived. Not to be repeated. Full story in our YouTube channel.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mike Horn (@mikehornexplorer) στις