Ένας Νορβηγός πρώην υπουργός κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια μιας επταετίας, αναφέρουν οι αρχές της χώρας. 

 

Ο 72 ετών Svein Ludvigsen, κατηγορείται για την κατάχρηση της θέσης του ως περιφερειακού κυβερνήτη καθώς και για την  εκμετάλλευση της ευάλωτης κατάστασης των αιτούντων άσυλο ώστε να τους κακοποιήσει σεξουαλικά.

 

«Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατηγορήσει έναν πρώην πολιτικό με τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανθρώπων», δήλωσε ο εισαγγελέας Tor Borge Nordmo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

 

Oι τρεις άντρες είναι ενήλικες, αλλά αρκετά νεότεροι από τον Ludvigsen και ο ένας πάσχει από ήπια νοητική υστέρηση.

 

Τα συμβάντα έγιναν στο σπίτι του, σε εξοχικό, σε ξενοδοχεία και στο κυβερνητικό γραφείο στο Tromsø της βόρειας Νορβηγία ανάμεσα στο διάστημα 2011 και 2017, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

 

Πριν αναλάβει το πόστο του περιφερειακού κυβερνήτη, ο συντηρητικός πρώην πολιτικός υπηρέτησε σε διάφορα υψηλόβαθμα πόστα. Από το 2001 ως το 2005 διετέλεσε υπουργός Αλιείας. 

 

Ο Ludvigsen, που συνελήφθη στις αρχές του 2018 και αποφυλακίστηκε υπό όρους μετά από πέντε εβδομάδες, αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

 

Mε πληροφορίες από τον Guardian 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr