Απέσυραν διαφήμιση που προωθεί την κουλτούρα βιασμού στην Ινδία - Έντονη καταδίκη από την Priyanka Chopra

Αποσύρθηκε διαφήμιση στην Ινδία «που προωθεί την κουλτούρα βιασμού» - Έντονη καταδίκη από την Priyanka Chopra Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/NINA PROMMER
0

Αποσύρθηκε διαφήμιση στην Ινδία για ανδρικό σπρέι σώματος ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις πως προωθεί κουλτούρα βιασμού και δη ομαδικής κακοποίησης.

Αστέρες όπως οι Priyanka Chopra, Richa Chadha και Farhan Khan είναι μεταξύ των πολλών που έχουν καταφερθεί κατά της διαφήμισης της εταιρείας Layer'r Shot, αποκαλώντας την «ντροπιαστική», «αηδιαστική» και «εξαιρετικά κακόγουστη».

Στα πλάνα παρουσιάζονται τέσσερις άνδρες που φαίνεται να παρακολουθούν μία φοβισμένη γυναίκα. Αφού αφήνεται το υπονοούμενο ότι κάποιος πρέπει να την προσεγγίσει, ο θεατής αντιλαμβάνεται τελικώς ότι αναφέρονται στο σπρέι και όχι σε εκείνη.

Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης, οι χρήστες των social media καταφέρθηκαν κατά της εταιρείας, ενώ προσωπικότητες στάθηκαν και στο ότι η διαφήμιση ήρθε στο «φως» την ώρα που εξετάζεται η υπόθεση βιασμού μίας 17χρονης από πέντε άνδρες στην πόλη Hyderabad.

«Αυτή η διαφήμιση προωθεί, ξεκάθαρα, τη σεξουαλική βία κατά γυναικών και κοριτσιών και προωθεί τη νοοτροπία βιασμού μεταξύ ανδρών. Η διαφήμιση είναι αξιοπερίεργη και δεν θα πρέπει να επιτραπεί η αναπαραγωγή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» έγραψε το Σάββατο η Swati Maliwal, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών του Δελχί, στο υπουργείο Ενημέρωσης και Ραδιοτηλεόρασης.

Εντός 24 ωρών, το υπουργείο αποφάσισε την απόσυρση της καμπάνιας και ζήτησε από Twitter και YouTube να αφαιρέσουν το βίντεο από τις πλατφόρμες τους.

«Τι διεστραμμένα μυαλά το σκέφτηκαν;»

Η ηθοποιός Richa Chadha αντέδρασε εντόνως μέσω social media, διερωτώμενη: «Παραγωγοί, σενάριο, πρακτορείο, πελάτης, κάστινγκ, νομίζουν όλοι ότι ο βιασμός είναι αστείο;». 

Απαντώντας στην ανάρτησή της, η Priyanka Chopra έκανε λόγο για «ντροπή και αηδία» και εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την απόσυρση. 

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Farhan Khan, είχε επίσης να πει μόνο κακά λόγια. «Τι απίστευτα κακόγουστα και διεστραμμένα μυαλά πρέπει να χρειάζονται για να σκεφτούν, να εγκρίνουν και να δημιουργήσουν αυτές τις διαφημίσεις με σπρέι σώματος για "ομαδικό βιασμό". Ντροπιαστικό» επεσήμανε. 

Η απάντηση της εταιρείας

Η Layer'r Shot απολογήθηκε, σημειώνοντας πως «δεν είχε σκοπό να θίξει τα συναισθήματα κανενός ή να προσβάλει τη σεμνότητα οποιασδήποτε γυναίκας ή να προωθήσει οποιοδήποτε είδος κουλτούρας, όπως λανθασμένα αντιλαμβάνονται ορισμένοι».

Σημείωσε πως ζήτησε και αυτή να σταματήσει η αναπαραγωγή του βίντεο από το περασμένο Σάββατο.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ