Αποσύρεται ο 92χρονος «μπαμπάς» της Hello Kitty - Αλλαγή ηγεσίας μετά από 60 χρόνια

Αποσύρεται ο 92χρονος «μπαμπάς» της Hello Kitty - Αλλαγή ηγεσίας μετά από 60 χρόνια Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής της Sanrio, της ιαπωνικής εταιρείας που δημιούργησε τη Hello Kitty, τη διάσημη γατούλα χωρίς στόμα και με φιόγκο στο αυτί, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σε ηλικία 92 χρόνων.

Ο Σιντάρο Τσούτζι δήλωσε πως παραδίδει τον έλεγχο της Sanrio στον 31χρονο εγγονό του, Τομοκούντι Τσούτζι - καθώς ο γιος του πέθανε το 2013 από καρδιακό επεισόδιο.

Η αποχώρησή του σηματοδοτεί την πρώτη αλλαγή στην ηγεσία της εταιρείας στην εξηντάχρονη ιστορία της.

Από τη στιγμή της «γέννησής» της, σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν, η Ηello Kitty, πάνω σε αξεσουάρ, ρούχα, παιχνίδια, γραφικά, έχει αποδειχτεί ιδιαζόντως κερδοφόρα, αποφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια στη «μαμά» εταιρεία.

Αποσύρεται ο 92χρονος «μπαμπάς» της Hello Kitty - Αλλαγή ηγεσίας μετά από 60 χρόνια Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το απλής σύλληψης καρτούν αρχικά απευθυνόταν στα παιδιά, στη συνέχεια ωστόσο αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλές και μεταξύ ενηλίκων.

Η μετάβαση θα γίνει την 1η Ιουλίου οπότε και ο 92χρονος Τσούτζι επισήμως αφήνει τη θέση του, παραδίδοντας τα ηνία στον νεότερο CEO της εταιρείας - ο οποίος, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, κατά σύμπτωση μοιράζεται την ίδια ημερομηνία γενεθλίων (1 Νοεμβρίου) με την εμβληματική γατούλα του ομίλου, πλην όμως, είναι 14 χρόνια νεότερός της.

«Θέλω να μεταμορφώσω την εταιρεία προσαρμόζοντάς τη στο ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Αποσύρεται ο 92χρονος «μπαμπάς» της Hello Kitty - Αλλαγή ηγεσίας μετά από 60 χρόνια Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η Sanrio, της οποίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σημειώνουν πτώση τα τελευταία χρόνια, έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού. Τα ετήσια καθαρά κέρδη έπεσαν κατά 95% τη δημοσιονομική χρονιά 2019/2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες ενώ και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,5% το περασμένο έτος.

Τα προϊόντα της Hello Kitty, σε μια ευρεία γκάμα που περιλαμβάνει από προσέκο έως αθλητικά παπούτσια, πωλούνται σε 130 χώρες του κόσμου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ