Απόγνωση στο Αφγανιστάν: 18.000 έφυγαν από τη χώρα- Πέρασαν παιδί πάνω από το τείχος του αεροδρομίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόγνωση στο Αφγανιστάν: 18.000 έχουν φύγει από τη χώρα- Έσπρωξαν παιδί πάνω από το τείχος του αεροδρομίου (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Εικόνες χάους, φόβου και απόγνωσης καταφτάνουν από το Αφγανιστάν, όπου άνθρωποι σκοτώνονται, ποδοπατούνται και, σε κάποιες περιπτώσεις πέφτουν ακόμα και από κινούμενα αεροπλάνα στο κενό, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Σε ένα από τα βίντεο που μετέδωσε το BBC, η εικόνα μιλά από μόνη της. Οι οικείοι ενός μικρού παιδιού, σπρώχνουν το ανήλικό πάνω από το τείχος του αεροδρομίου στην Καμπούλ, και το παραλαμβάνει ένας Αμερικανός στρατιώτης. Έξω από την περίφραξη, ο κόσμος μαζεμένος προσπαθεί να μπει και να φύγει, αγνοώντας τις διαβεβαιώσεις αλλά και τις απαιτήσεις των ένοπλων Ταλιμπάν που τους ζητούν να αποχωρήσουν από τον αερολιμένα. 

Μαχητές Ταλιμπάν πυροβολούν στον αέρα ενώ και Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να ελέγξουν το πλήθος. 

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters νατοϊκός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ