Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter
0

Μια μητέρα που φυλακίστηκε επειδή σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά αφέθηκε ελεύθερη. 

Η Mairead Philpott καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών το 2013 για τη δολοφονία των παιδιών της, μέσα στο σπίτι τους στο Ντέρμπι, ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τα παιδιά Jade Philpott, 10 ετών, John, 9 ετών, Jack, 7 ετών, Jesse, 6 ετών, και Jayden, 5 ετών, πέθαναν το πρωινό της πυρκαγιάς. Ο 13χρονος Duwayne πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε πως δεν σχολιάζει μεμονωμένες υποθέσεις. «Εγκληματίες που αποφυλακίζονται με αναστολή αντιμετωπίζουν αυστηρούς κανόνες και μπορεί να επιστρέψουν στη φυλακή αν τους παραβιάσουν», σημείωσε εκπρόσωπος. 

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter

Η εφημερίδα Sun μετέδωσε πως η 39χρονη αποφυλακίστηκε, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας είπε ότι χρειαζόταν να εκτίσει μόνο τη μισή ποινή της. 

Τα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο Mick Philpott έριξε βενζίνη στο πάτωμα του σπιτιού και του έβαλε φωτιά στις 11 Μαΐου, ενώ η Mairead μιλούσε με τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο 63χρονος έβαλε τη φωτιά σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει την πρώην σύντροφό του και να κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών, αλλά δεν εκτίμησε σωστά πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν. 

«Ήταν ένα σχέδιο που εξελίχθηκε φρικτά λάθος», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι κατήγοροι. Η αρμόδια εισαγγελέας, στην καταδικαστική απόφαση, σημείωσε πως η ιδέα ήταν ξεκάθαρα του Mick Philpott.

Ωστόσο πρόσθεσε πως τα παιδιά της Mairead πέθαναν επειδή εκείνη έβαλε σε προτεραιότητα τον σύζυγό της. 

Αποφυλακίστηκε η μητέρα που σκότωσε τα έξι παιδιά της σε πυρκαγιά - Κάηκαν μέσα στο σπίτι τους Facebook Twitter

Ο Mick, που ήταν πατέρας πέντε εκ των παιδιών, κλήθηκε να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 15 ετών για τον ρόλο του στη δολοφονία. Η Mairead με τον Paul Mosley, οικογενειακό φίλο που καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 17 ετών, έπρεπε να εκτίσουν τη μισή τουλάχιστον ποινή τους, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερη.  

Η Pauline Latham, βουλευτής των Συντηρητικών στην εκλογική περιφέρεια του Mid Derbyshire, είπε πως θα υποβάλλει ένσταση επειδή θεωρεί ότι η 39χρονη πρέπει να εκτίσει ισόβια για κάθε παιδί ξεχωριστά και «ποτέ να μην βγει από τη φυλακή». 

«Κανείς εδώ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον θάνατο αυτών των έξι παιδιών. έχω σοκαριστεί που αφέθηκε ελεύθερη τόσο γρήγορα. Δεν είναι καν ούτε 18 μήνες για κάθε παιδί», σημείωσε. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ