Από την Εμινέ Ερντογάν έφτασε στον Άκη Πετρετζίκη: Η συνταγή για τον χαλβά που έκανε θραύση στο γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν

Η Εμινέ Ερντογάν μαγειρεύει Facebook Twitter
0

Η συνταγή ενός χαλβά έμελλε να «φέρει κοντά» την σύζυγο του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, με τον μάγειρα και επιχειρηματία, Άκη Πετρετζίκη.

Αφορμή αποτέλεσε το γλυκό που προσφέρθηκε κατά το γεύμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, χαλβά με στραγάλι.

Ο σεφ Άκης Πετρετζίκης έστειλε μήνυμα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», όπου έκανε ανταπόκριση από την Τουρκία ο Μανώλης Κωστίδης. Οι παρουσιαστές προκάλεσαν τον σεφ να φτιάξει το γλυκό, την ώρα που ο ανταποκριτής έδειχνε το πρωτοσέλιδο της τουρκικής Hurriyet με τίτλο: «Σύμβολο ο χαλβάς», συνοδευόμενο από φωτογραφία της Εμινέ Ερντογάν αλλά και του Άκη Πετρετζίκη.

Από την Εμινέ Ερντογάν έφτασε στον Άκη Πετρετζίκη: Η συνταγή για στραγαλάτο χαλβά που έκανε θραύση στο γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν Facebook Twitter

«Χθες δείξαμε ποιος είναι ο χαλβάς, τη συνταγή και ο Άκης ο Πετρετζίκης είπε θα τον φτιάξω. Το απόγευμα, με πήρε ο ανταποκριτής της Hurriyet και μου λέει ‘Μανώλη με πήραν τηλέφωνο από την προεδρία διότι η σύζυγος του προέδρου Εμινέ Ερντογάν είδε κάτι στη συνταγή (σ.σ. η τουρκική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τη συνταγή) και δεν της άρεσε ιδιαίτερα. Θέλει να στείλει τη συνταγή στον Άκη τον Πετρετζίκη για να φτιάξει σωστά τον χαλβά και μάλιστα έστειλε και βίντεο και υλικό, αναλυτικό», είπε ο κ. Κωστίδης.

«Ότι αυτό το βίντεο θα ερχόταν από την προεδρία στην Hurriyet και η Hurriyet θα το έστελνε σε μένα, και από μένα να πάει στον Πετρετζίκη...», μονολόγησε ο ρεπόρτερ ενώ το στούνιο είχε γεμίσει γλυκά. 

Δείτε το βίντεο της Εμινέ από το 8:51

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM