Απελευθερώθηκε Κολομβιανή μοναχή που απήχθη από τζιχαντιστές στο Μάλι το 2017

Απελευθερώθηκε Κολομβιανή μοναχή που απήχθη από τζιχαντιστές στο Μάλι το 2017 Facebook Twitter
Η Κολομβιανή μοναχή με εκπρόσωπο της εκκλησίας στο Μάλι (Πηγή φωτό EPA)
0

Απελευθερώθηκε έπειτα από πάνω από τέσσερα χρόνια μια Κολομβιανή μοναχή την οποία είχαν απαγάγει στο Μάλι τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. 

Η Γκλόρια Ναρβάεζ απήχθη τον Φεβρουάριο του 2017 κοντά στα σύνορα του Μάλι με την Μπουρκίνα Φάσο. Η προεδρία του Μάλι χαιρέτισε «το κουράγιο και τη γενναιότητα αυτής της μοναχής», σε ανακοίνωση για την απελευθέρωσή της. 

«Πρώτα ευχαριστώ τον Θεό, που είναι το φως και η ειρήνη, ευχαριστώ τις αρχές του Μάλι και τον πρόεδρο για τις προσπάθειες που έκαναν έτσι ώστε σήμερα να είμαι ελεύθερη», δήλωσε η Ναρβάεζ. Τα χρόνια που την κρατούσαν, οι τζιχαντιστές είχαν δημοσιεύσει αρκετά βίντεο στα οποία η μοναχή ζητούσε βοήθεια από το Βατικανό. 

Η οργάνωση που την απήγαγε και συνδέεται με την Αλ Κάιντα κρατά ακόμη αρκετούς άλλους ομήρους, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός κληρικός που τον απήγαγαν στον Νίγηρα και ένας Γάλλος δημοσιογράφος. 

Σήμερα, Κυριακή, η μοναχή συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες της απελευθέρωσης της Ναρβάεζ. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ