Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στην Τυνησία

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στην Τυνησία Facebook Twitter
0

Έληξε το περιστατικό ομηρείας στο μουσείο Μπαρντό της Τυνησίας, στο οποίο εισέβαλαν νωρίτερα ένοπλοι. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για οχτώ νεκρούς, ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι συνολικά 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 17 ήταν τουρίστες, σύμφωνα με το BBC.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι οι νεκροί ήταν Πολωνοί, Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Τυνήσιοι. Επίσης, 24 άτομα τραυματίστηκαν.

Το Reuters ανέφερε ότι όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ σύμφωνα με άλλα πρακτορεία οι δύο ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Τη ζωή του φέρεται να έχασε και ένας αστυνομικός.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα, όταν οι δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ στο μουσείο, σκοτώνοντας επτά ξένους τουρίστες και έναν Τυνήσιο. Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στο κοινοβούλιο, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, και την ώρα της επίθεσης οι νομοθέτες συζητούσαν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM