Άντριου Κουόμο: Μήνυση σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση

Άντριου Κουόμο: Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατατέθηκε εναντίον του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από λίγους μήνες μετά το σχετικό σκάνδαλο. 

Πρώην εργαζόμενη στο γραφείο του κατηγορεί τον Κουόμο ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2020 τη θώπευσε κάτω από την μπλούζα της, στην οικία του στο Όλμπανι. Το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει τον 63χρονο στις 17 Νοεμβρίου. 

Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης στις 11 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο έχει παρενοχλήσει ή επιτεθεί σεξουαλικά σε 11 γυναίκες.

Η ανεξάρτητη έρευνα διήρκεσε πέντε μήνες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Κουόμο παραβίασε πολλούς πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Η γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης δεν άσκησε δίωξη σε βάρος του, αλλά οι εισαγγελείς πολλών κομητειών- ανάμεσά τους το Όλμπανι- είχαν ανακοινώσει ότι εξετάζουν την υπόθεση και είχαν ζητήσει να τους δοθούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν.

Ο Κουόμο θώπευσε, φίλησε ή έκανε ανάρμοστα σχόλια σε γυναίκες, περιλαμβανομένων νυν και πρώην κυβερνητικών υπαλλήλων, ενώ εκδικήθηκε και μία γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με το πόρισμα. 

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έπραξε κάτι ανάρμοστο, αν έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» για τις κακόγουστες, κατά τον ίδιο, απόπειρες να δείξει την τρυφερότητά του ή να κάνει χιούμορ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM