Αντίο λέει στο Facebook η Άνγκελα Μέρκελ

Αντίο λέει στο Facebook η Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
EPA
0

Ένα ακόμη βήμα σήμερα προς την προσεκτικά σχεδιαζόμενη έξοδό της από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, έκανε η Άνγκελα Μέρκελ, αναρτώντας ένα βίντεο που ανακοινώνει το κλείσιμο της σελίδας της στο Facebook.


Στο βίντεο, η αποχωρήσασα από την ηγεσία του κόμματός της καγκελάριος ευχαρίστησε τους 2,5 εκατομμύρια followers της καλώντας τους να συνεχίζουν να την «ακολουθούν» μέσω της επίσημης σελίδας της γερμανικής κυβέρνησης στο Facebook ή στο Instagram.

«Σήμερα είναι η ημέρα όπου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλη τη στήριξή σας στη σελίδα μου στο Facebook» ανέφερε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

«Γνωρίζετε ότι δεν είμαι πλέον πρόεδρος της CDU, επομένως τώρα θα κλείσω τη σελίδα μου στο Facebook».

Το να κλείσει ένα δημόσιο πρόσωπο τον λογαριασμό του σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τόσους μάλιστα πολλούς ακόλουθους, αποτελεί μια ασυνήθιστη κίνηση. Αυτό ακριβώς έκανε ορισμένους να εικάζουν ότι ανεξαρτήτως του τι σκέφτεται να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ στη μετά την πολιτική ζωή της, σκοπεύει να το κάνει ιδιωτικά ως πολίτης.

Οι followers της καγκελαρίου της Γερμανίας υπερέχουν αριθμητικά του φίλου της και συμμάχου της προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με 2,3 εκατομμύρια ακόλουθους και κάνουν να φαίνονται ελάχιστοι οι 503.000 followers της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Μέρκελ ακολούθησαν εκατοντάδες μηνύματα και σχόλια χρηστών σε πολλές γλώσσες, μέσα σε μερικά λεπτά αφότου αναρτήθηκε.

Μεταξύ αυτών, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας το 2015 σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία.

«Δεν σε στηρίζω! Αυτό που έκανες και κάνεις στην Ευρώπη και στους πολίτες σου είναι ντροπιαστικό» έγραψε η Μαρία Μπάλογκ στα ουγγρικά.

«Εσύ θα ήσουν η υποψήφιά μου για πρόεδρος» έγραψε η Μάρτα Ρίρντον Μπέργουικ στα αγγλικά.

«Εύχομαι μονάχα να ήσουν εδώ στις ΗΠΑ!» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM