Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει

Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει Facebook Twitter
0

Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς στέλνει η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων, εφόσον αποκατασταθεί η τάξη στα εξωτερικά σύνορα.

Προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στην δύναμη της FRONTEX στην Ελλάδα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι 60 Γερμανοί αστυνομικοί.

Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες.

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα η γερμανική κυβέρνηση - Ο όρος που θέτει

 

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα εμφανίζεται τώρα η γερμανική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί προηγουμένως η τάξη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βερολίνο τονίζει μάλιστα ότι το ζήτημα δεν μπορεί να περιμένει μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία και των 27 κρατών-μελών, αλλά ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια «συμμαχία προθύμων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, o υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ θα θέσει το ζήτημα στην αποψινή, έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Ζεεχόφερ, μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU), εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 5.000 ανήλικοι πρόσφυγες, αλλά τόνισε ότι, παρά την πίεση του χρόνου, πρέπει προηγουμένως να εξασφαλιστεί η τάξη στα σύνορα. Διευκρίνισε δε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να αναλάβει μόνη αυτή την ευθύνη.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του κ. Ζεεχόφερ, τόνισε ότι ο υπουργός αναφερόταν στην ανάγκη «να επιβληθούν πρώτα συντεταγμένες συνθήκες» στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ώστε να μπορούν να τεθούν τα ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση την οποία βιώνουν πολλοί στην Ελλάδα δεν είναι υποφερτή επ΄αόριστο», δήλωσε ο κ. Άλτερ και προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή στα εξωτερικά σύνορα δεν έχουμε μια κατάσταση την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε συντεταγμένη». Μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει τάξη, μπορεί να διασφαλιστεί ο ανθρωπισμός», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

«Ανθρωπιστική διαχείριση και ξεκάθαρες διαδικασίες δεν είναι αντίφαση. Αντιθέτως, αυτά τα δύο πάνε μόνο μαζί και τα χρειαζόμαστε μαζί», υποστήριξε η υπουργός Θεμάτων Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ.

Διαφορετική απόφαση εξέφρασε, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «αν πάρουμε 5.000, 50.000 επιπλέον θα ξεκινήσουν προς τα εδώ -ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες!».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM