Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει

Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει Facebook Twitter
0

Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς στέλνει η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων, εφόσον αποκατασταθεί η τάξη στα εξωτερικά σύνορα.

Προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στην δύναμη της FRONTEX στην Ελλάδα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι 60 Γερμανοί αστυνομικοί.

Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες.

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα η γερμανική κυβέρνηση - Ο όρος που θέτει

 

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα εμφανίζεται τώρα η γερμανική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί προηγουμένως η τάξη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βερολίνο τονίζει μάλιστα ότι το ζήτημα δεν μπορεί να περιμένει μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία και των 27 κρατών-μελών, αλλά ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια «συμμαχία προθύμων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, o υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ θα θέσει το ζήτημα στην αποψινή, έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Ζεεχόφερ, μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU), εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 5.000 ανήλικοι πρόσφυγες, αλλά τόνισε ότι, παρά την πίεση του χρόνου, πρέπει προηγουμένως να εξασφαλιστεί η τάξη στα σύνορα. Διευκρίνισε δε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να αναλάβει μόνη αυτή την ευθύνη.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του κ. Ζεεχόφερ, τόνισε ότι ο υπουργός αναφερόταν στην ανάγκη «να επιβληθούν πρώτα συντεταγμένες συνθήκες» στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ώστε να μπορούν να τεθούν τα ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση την οποία βιώνουν πολλοί στην Ελλάδα δεν είναι υποφερτή επ΄αόριστο», δήλωσε ο κ. Άλτερ και προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή στα εξωτερικά σύνορα δεν έχουμε μια κατάσταση την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε συντεταγμένη». Μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει τάξη, μπορεί να διασφαλιστεί ο ανθρωπισμός», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

«Ανθρωπιστική διαχείριση και ξεκάθαρες διαδικασίες δεν είναι αντίφαση. Αντιθέτως, αυτά τα δύο πάνε μόνο μαζί και τα χρειαζόμαστε μαζί», υποστήριξε η υπουργός Θεμάτων Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ.

Διαφορετική απόφαση εξέφρασε, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «αν πάρουμε 5.000, 50.000 επιπλέον θα ξεκινήσουν προς τα εδώ -ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες!».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM