Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει

Ανοιχτή η Γερμανία στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από Ελλάδα - Ο όρος που θέτει Facebook Twitter
0

Ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς στέλνει η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας ταυτόχρονα ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων, εφόσον αποκατασταθεί η τάξη στα εξωτερικά σύνορα.

Προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων, το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στην δύναμη της FRONTEX στην Ελλάδα, όπου υπηρετούν ήδη άλλοι 60 Γερμανοί αστυνομικοί.

Στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες.

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα η γερμανική κυβέρνηση - Ο όρος που θέτει

 

Ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα εμφανίζεται τώρα η γερμανική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί προηγουμένως η τάξη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βερολίνο τονίζει μάλιστα ότι το ζήτημα δεν μπορεί να περιμένει μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία και των 27 κρατών-μελών, αλλά ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια «συμμαχία προθύμων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, o υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ θα θέσει το ζήτημα στην αποψινή, έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Ζεεχόφερ, μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU), εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 5.000 ανήλικοι πρόσφυγες, αλλά τόνισε ότι, παρά την πίεση του χρόνου, πρέπει προηγουμένως να εξασφαλιστεί η τάξη στα σύνορα. Διευκρίνισε δε ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να αναλάβει μόνη αυτή την ευθύνη.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ Άλτερ, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του κ. Ζεεχόφερ, τόνισε ότι ο υπουργός αναφερόταν στην ανάγκη «να επιβληθούν πρώτα συντεταγμένες συνθήκες» στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ώστε να μπορούν να τεθούν τα ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση την οποία βιώνουν πολλοί στην Ελλάδα δεν είναι υποφερτή επ΄αόριστο», δήλωσε ο κ. Άλτερ και προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή στα εξωτερικά σύνορα δεν έχουμε μια κατάσταση την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε συντεταγμένη». Μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει τάξη, μπορεί να διασφαλιστεί ο ανθρωπισμός», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

«Ανθρωπιστική διαχείριση και ξεκάθαρες διαδικασίες δεν είναι αντίφαση. Αντιθέτως, αυτά τα δύο πάνε μόνο μαζί και τα χρειαζόμαστε μαζί», υποστήριξε η υπουργός Θεμάτων Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ.

Διαφορετική απόφαση εξέφρασε, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «αν πάρουμε 5.000, 50.000 επιπλέον θα ξεκινήσουν προς τα εδώ -ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες!».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM