Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ- Νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές

Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ- Νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές Facebook Twitter
0

Από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μεγάλο μέρος των ανατολικών και νότιων Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές και ορισμένα ισοπεδώθηκαν.

Οι ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν πολλές Πολιτείες, όπως το Μισισιπί, το Τενεσί και το Άρκανσο, κι αν και συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές την άνοιξη, σπανίως σχηματίζονται αυτήν την περίοδο του έτους.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC News, το νεότερο από τα θύματα είναι ένα αγοράκι 7 ετών που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τους ανέμους στο Μισισιπί. Στην Πολιτεία αυτή οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.


"Όταν έφτασε ο ανεμοστρόβιλος, ξάπλωσα στο έδαφος. Πέρασε ακριβώς από πάνω μου, ξεριζώνοντας δέντρα και κόβοντάς τα στα δύο. Δεν ξέρω πώς μπορώ και σας μιλάω ακόμη", αφηγήθηκε ένας κάτοικος της κωμόπολης Χόλι Σπρινγκς, ο Λανς Μικς.

"Βρισκόμασταν στο σπίτι και ακούσαμε τον άνεμο να δυναμώνει. Τρέξαμε στο καταφύγιό μας. Είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 45 δευτερόλεπτα αλλά φτάσαμε εγκαίρως. Τώρα, δεν απέμεινε πλέον τίποτα, μόνο έρημη γη", είπε ένας επιζών από την κομητεία του Πέρι, στο Μισισιπί.


Το ABC προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει, καθώς άλλοι ισχυροί ανεμοστρόβιλοι και θύελλες απειλούν εντός των προσεχών ωρών το Τενεσί, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι και το Μισισιπί, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία που έχει εκδώσει δεκάδες δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM
Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Διεθνή / Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά την πιθανή πώληση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία - Διαβάστε πώς θα επηρεάσουν την εμβέλεια και τους στόχους του Κιέβου, τους στρατιωτικούς περιορισμούς, τους κινδύνους κλιμάκωσης και τι σημαίνει διπλωματικά για ΗΠΑ και Ρωσία
LIFO NEWSROOM