Άνδρας απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί έξω από το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Ένας άνδρας απειλούσε να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι, πριν συλληφθεί από τις ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποίησαν επέμβαση.

Η γαλλική αστυνομία, νωρίτερα, απέκλεισε το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι όπου ο άνδρας απειλούσε να ανατιναχθεί, όπως μετέδωσαν ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 και το BFM TV. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. «Αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να εισέρχεται στο προξενείο κρατώντας μια χειροβομβίδα ή ένα γιλέκο με εκρηκτικά», σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση. «Ο αρχηγός της αστυνομίας (του Παρισιού) Λοράν Νουνιέζ κινητοποίησε την BRI», μία επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το προξενείο υπέβαλε «αίτημα για επέμβαση»

Στη συνέχεια ο άνδρας συνελήφθη και κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας στην οποία υποβλήθηκε αποδείχθηκε πως δεν μετέφερε εκρηκτικά, ανέφερε μία αστυνομική πηγή. Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας άπλωσε σημαίες στο πάτωμα του προξενείου και ο ίδιος είπε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του. Δεν είναι σαφές εάν το περιστατικό συνδέεται με τις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ