Αναστασιάδης: Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Αναστασιάδης: Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνομιλεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Crans Montana της Ελβετίας. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)
0

Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε, δήλωσε πριν από το δείπνο όλων των εμπλεκόμενων πλευρών με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «δημιουργική» και πρόσθεσε: «Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά».

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα».

Κληθείς να εκτιμήσει αν το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».

Σε παρατήρηση ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κλπ, απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος».

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον υφυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Άλαν Ντάνκαν θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί απόψε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM