Το Άμστερνταμ τοποθετεί γλάστρες - ουρητήρια

Το Άμστερνταμ τοποθετεί γλάστρες - ουρητήρια Facebook Twitter
0

Η πόλη του Άμστερνταμ γίνεται ακόμα πιο «πράσινη» σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει ένα χρόνιο πρόβλημα τη δημόσια ούρηση. 

Το τοπικό συμβούλιο έχει εγκαταστήσει οκτώ γλάστρες με κάνναβη, που στην πραγματικότητα είναι δημόσια ουρητήρια.

Με την πρώτη ματιά, τα GreenPees, όπως ονομάζονται, μοιάζουν με συνηθισμένες γλάστρες που στην κορυφή έχουν φυτά. Ωστόσο αν κάποιος κοιτάξει πιο προσεκτικά θα παρατηρήσει ένα άνοιγμα στην μπροστινή πλευρά. Αυτή είναι η «ζώνη- στόχος» για την ούρηση.

Το Άμστερνταμ τοποθετεί γλάστρες - ουρητήρια Facebook Twitter

Το GreenPee κατασκευάζεται από την ολλανδική εταιρεία Urban Senses και ήδη υπάρχουν 12 γλάστρες - ουρητήρια στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τον εφευρέτη Richard de Vries στο CNN την Παρασκευή.

Ο De Vries, περιβαλλοντικός ψυχολόγος, συνεργάστηκε με το τοπικό συμβούλιο σε ένα πιλοτικό έργο το 2018, εγκαθιστώντας GreenPees σε τέσσερις δημοφιλείς περιοχές δημόσιας ούρησης στο κέντρο της πόλης.

«Το αποτέλεσμα ήταν μια μείωση κατά 50% στο άγριο κατούρημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο De Vries. «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία».

Το Άμστερνταμ τοποθετεί γλάστρες - ουρητήρια Facebook Twitter

Το Άμστερνταμ είχε παραγγείλει οκτώ ακόμα GreenPees, που θα παραδίδονταν τον Φεβρουάριο. Αλλά τότε η πανδημία του κορωνοϊού, μείωσε τη ζήτηση για δημόσιες τουαλέτες. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο, η πόλη άρχισε να ανοίγει ξανά, με μπαρ που καλωσορίζουν τους επισκέπτες και τους τουρίστες που επιστρέφουν.


«Υπήρχε περισσότερη ανάγκη για τουαλέτες», είπε ο De Vries.

Οι γλάστρες- ουρητήρια GreenPees έχουν πολλά οφέλη, σύμφωνα με τον De Vries, από την προστασία ιστορικών κτιρίων από τις διαβρωτικές επιπτώσεις των ούρων, έως τη μείωση της χρήσης νερού σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τουαλέτες.


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ