Το Άμστερνταμ απαγόρευσε τα «ποδήλατα μπίρας»

Το Άμστερνταμ απαγόρευσε τα «ποδήλατα μπίρας» Facebook Twitter
0

Το Άμστερνταμ απαγόρευσε τα «ποδήλατα μπίρας» μετά από χρόνια καταγγελιών από ντόπιους για τους τουρίστες μεθυσμένοι ποδηλατούν κατά μήκος των διάσημων καναλιών της πόλης.

Από την Τετάρτη «το ποδήλατο μπίρας μπορεί να απαγορευτεί στο κέντρο της πόλης για να σταματήσει η ενόχληση» δήλωσε το περιφερειακό δικαστήριο του Άμστερνταμ.

Το δικαστήριο συμφωνεί με το δημοτικό συμβούλιο ότι ο συνδυασμός των διαταραχών της κυκλοφορίας, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και του πολυσύχναστου κέντρου της πόλης δικαιολογεί την απαγόρευση.

Τα ποδήλατα μπίρας έχουν γίνει δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στο Άμστερνταμ, ειδικά για τουρίστες που γιορτάζουν εκδηλώσεις, όπως πάρτι.

Το εξάρτημα αποτελείται από ένα μικρό καροτσάκι εφοδιασμένο με καθίσματα ποδηλάτου τα οποία είναι διατεταγμένα γύρω από ένα τραπέζι-μπαρ. Οι επιβάτες ποδηλατούν κατά μήκος των ιστορικών καναλιών της πόλης και πίνουν μπίρα από το βαρέλι με το οποίο είναι εξοπλισμένο το ποδήλατο 

Αν και το Άμστερνταμ έχει δείξει μεγάλη ανοχή απέναντι στους τουρίστες, το είδος αυτής της μετακίνησης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και πριν από ένα χρόνο  περίπου 6.000 κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους ζούσαν στην κεντρική πόλη, έδωσαν στο συμβούλιο αίτημα για απαγόρευσή του. 

Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, Eberhard van der Laan, συμφώνησε και καθιέρωσε την απαγόρευση, αλλά πέρυσι οδηγήθηκε στο δικαστήριο από τέσσερις χειριστές ποδηλάτων μπίρας, οι οποίοι κατηγόρησαν την πόλη ότι περιορίζει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών. Τότε οι δικαστές ανέστειλαν την απόφαση του δημάρχου, λέγοντας ότι δεν ήταν σωστά τα κίνητρα.

Στην απόφαση της Τρίτης, ωστόσο, οι δικαστές συμφώνησαν ότι τα προβλήματα που προκαλούνται από το ποδήλατο μπίρας, όπως φωνές, δημόσια μέθη και αηδιαστική συμπεριφορά όπως η ούρηση σε δημόσιους χώρους αρκούσαν για να απαγορεύσουν τα ποδήλατα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM