Άμπου Ντάμπι: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τάνκερ - Ίχνη επίθεσης drone στην «καρδιά» των ΗΑΕ

Άμπου Ντάμπι: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τάνκερ - Ίχνη επίθεσης drone στην «καρδιά» των ΗΑΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Μία έκρηξη που έπληξε τρία τάνκερ καυσίμων σκότωσε τρεις ανθρώπους στο Άμπου Ντάμπι, ενώ παράλληλα μία φωτιά ξέσπασε κοντά στο αεροδρόμιο, με τους Χούθι να κάνουν λόγο για επίθεση στην «καρδιά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

 

Το κίνημα των Χούθι, που μάχεται την σαουδαραβική συμμαχία στην οποία συμμετέχουν τα ΗΑΕ, εξαπολύει συχνά ρουκέτες που διαπερνούν τα σύνορα καθώς και επιθέσεις με drone. 

 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμα τραυματίστηκαν, όταν η έκρηξη έπληξε τα τάνκερ, στη βιομηχανική περιοχή Μουσαφά, κοντά στους αποθηκευτικούς χώρους της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC, σύμφωνα με το πρακτορείο WAM. Όπως μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο, δύο από τους νεκρούς είναι Ινδοί και ο τρίτος είναι πολίτης του Πακιστάν. 

 

«Οι πρώτες έρευνες εντόπισαν και στα δύο σημεία τμήματα μικρού αεροπλάνου που θα μπορούσε, πιθανώς, να είναι drone», ανακοίνωσε η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι. 

 

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των Χούθι υποστήριξε ότι η ομάδα εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση βαθιά στα ΗΑΕ, προαναγγέλλοντας νέες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ώρες. 

 

Με πληροφορίες από Reuters και Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM