Αλβανία: Ένας νεκρός στις φωτιές που μαίνονται στο Αργυρόκαστρο - Εκκενώθηκαν τρία χωριά

Αλβανία: Ένας νεκρός στη δασική φωτιά στο Αργυρόκαστρο Facebook Twitter
albaniandailynews
0

Ένας 64χρονος πέθανε σήμερα σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυροκάστρου στην Αλβανία.

Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να περιορίσουν πολλά πύρινα μέτωπα, όπως ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία.

Ο 64χρονος και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, παγιδεύτηκαν από τις φλόγες μέσα στο σπίτι τους.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ένας ακόμα άνδρας, ένας στρατιωτικός νοσηλεύεται αφού δηλητηριάστηκε από τους καπνούς.

Οι αρχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διέταξαν την εκκένωση τριών χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αργυροκάστρου, όπου μαίνονται πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες ενώ ολόκληρη η χώρα πλήττεται επί μία εβδομάδα από σφοδρό κύμα καύσωνα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατάσταση παρέμενε δύσκολη απόψε, αφού οι φλόγες, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, απειλούν σπίτια. Το υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους κατοίκους να συνεργαστούν με την αστυνομία και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περίπου 500 στρατιώτες και πυροσβέστες, με τη βοήθεια τριών ελικοπτέρων, προσπαθούν εδώ και δύο ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο τις δασικές πυρκαγιές. Συνολικά, εννέα μέτωπα παραμένουν ενεργά στη χώρα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και στη χερσόνησο Καραμπουρούν, κοντά στον Αυλώνα.

Βορειότερα στην Αδριατική, στην Κροατία, από τις φωτιές έχουν καεί από χθες περίπου 8.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και πευκοδάσους στην περιοχή του Τρόγκιρ.

Με πληροφορίες του AFP/albaniandailynews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM