Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του στην Αλάσκα όταν έπεσε από ύψος 305 μέτρων.

Το τραγικό δυστύχημα, σύμφωνα με τον Guardian, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και έγινε αντιληπτό από άλλη ομάδα ορειβατών, που κατέβηκε στο σημείο όπου είχαν πέσει ο άτυχος άνδρας και ένα ακόμη άτομο που βρισκόταν μαζί του και έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ένα ελικόπτερο διάσωσης και δύο φύλακες κατάφεραν να διασώσουν τον τραυματισμένο ορειβάτη, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο για πρόσθετη ιατρική περίθαλψη.

Το ελικόπτερο επέστρεψε ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να περισυλλέξει τη σορό του άτυχου ορειβάτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και η επιχείρηση θα επαναληφθεί τις επόμενες ώρες.

Η πτώση σημειώθηκε σε μια διαδρομή στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού των 2.500 μέτρων, γνωστή ως «η κυλιόμενη σκάλα».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Διεθνή / Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, σε μια συγκυρία που συμπίπτει με την αμερικανική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία,
LIFO NEWSROOM