Ακτιβίστρια από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν δολοφονημένες στην Κωνσταντινούπολη

Ακτιβίστρια από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν δολοφονημένες στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Μια ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν νεκρές στο διαμέρισμά τους στην Κωνσταντινούπολη, αφού προφανώς δολοφονήθηκαν, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Τα άψυχα σώματα της Ορούμπα Μπάρακατ, 60 ετών, και της κόρης της, Χάλα Μπάρακατ, 22 ετών, βρέθηκαν χθες βράδυ από αστυνομικούς, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από συγγενείς που ανησύχησαν επειδή δεν τις είχαν δει.


Σύμφωνα με το Dogan, γείτονες των δύο γυναικών, που κατοικούσαν στο Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν πως τα θύματα στραγγαλίστηκαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν πριν από μερικές ημέρες και οι σοροί τους είχαν διαποτιστεί με απολυμαντικό υγρό προκειμένου να καθυστερήσει η εμφάνιση της μυρωδιάς της σήψης.


Η αδελφή της Ορούμπα Μπάρακατ, Σάζα, επιβεβαίωσε τους θανάτους στο Facebook, λέγοντας πως οι δύο γυναίκες «δολοφονήθηκαν από τα χέρια της αδικίας και της τυραννίας».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ορούμπα Μπάρακατ είχε αντιτεθεί από τη δεκαετία του 1980 στη συριακή εξουσία, πρώτα στον Χάφεζ αλ-Άσαντ και στη συνέχεια στον γιο του Μπασάρ, που τον διαδέχθηκε το 2000. Η οικογένεια των δύο γυναικών εκτιμά πως ο θάνατός τους μπορεί να συνδέεται με την αντιπολιτευτική δραστηριότητα της Ορούμπα Μπάρακατ, δήλωσε στο Facebook ένας σύρος ακτιβιστής, ο Ράμι Τζάραχ.


Η νεαρή δημοσιογράφος Χάλα Μπάρακατ εργαζόταν για την ενημερωτική ιστοσελίδα Orient News και εργοδοτείτο παράλληλα από το αγγλόφωνο κανάλι της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT).


Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, σχεδόν τρία εκατομμύρια Σύροι, πολλοί από τους οποίους αντιφρονούντες στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία. Πολλοί αντιπολιτευόμενοι και σύροι δημοσιογράφοι που κατέφυγαν στην Τουρκία έκαναν λόγο για απειλές κατά της ζωής τους.


Το 2015, δύο σύροι δημοσιογράφοι από την πόλη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, στραγγαλίστηκαν στη νότια Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM