Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία, διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι ασκεί επεκτατική πολιτική.

 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνοδευόμενος από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής το ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκευάζεται το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου, Anadolu.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ναυπηγείο, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα υπονομεύει το διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθώς, ενώ την ίδια στιγμή την κατηγόρησε ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

 

«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτό είναι αδιέξοδο. Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις. Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο. Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες; Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 


«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ''επεκτατική'' να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους ιστορία»

 

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει υιοθετήσει επεκτατική πολιτική, ενώ την κάλεσε να κοιτάξει πρώτα τη δική της ιστορία.

 

«Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ''επεκτατική'', να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονές μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους» κατέληξε.