Air France και British Airways σταματούν τις πτήσεις προς το Ιράν

Air France και British Airways σταματούν τις πτήσεις προς το Ιράν Facebook Twitter
0

Οι εταιρίες Air France και British Airways ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν τις πτήσεις τους προς το Ιράν, συνέπεια της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων.

Ειδικότερα, η Air France έκανε γνωστό πως θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη από την 18η Σεπτεμβρίου λόγω της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητας που συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διοίκηση του ομίλου.

Η Air France, που είχε μεταβιβάσει στη Joon, τη θυγατρική της χαμηλού κόστους τις πτήσεις της με την Τεχεράνη, «μείωσε τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της σε μία από την 4η Αυγούστου και διακόπτει τα δρομολόγια με την Τεχεράνη την 18η Σεπτεμβρίου εξαιτίας της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητάς» τους, σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του ομίλου.

Παράλληλα, ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει, σε έναν μήνα, τις πτήσεις του προς το Ιράν. 

Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του. Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας επανέλαβε τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν από δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, υπενθυμίζει το BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM