ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αίγυπτος: Δικαστήριο αποφάσισε να γίνει live μετάδοση της εκτέλεσης γυναικοκτόνου

Αίγυπτος: Δικαστήριο αποφάσισε να γίνει live μετάδοση της εκτέλεσης δράστη γυναικοκτονίας Facebook Twitter
Το θύμα της γυναικοκτονίας, Naira Ashraf
0

Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε να γίνει live μετάδοση της εκτέλεσης του Mohamed Adel, δράστη αιματηρής δολοφονίας τον περασμένο μήνα. 

Ο 21χρονος Adel είχε δολοφονήσει τη φοιτήτρια Naira Ashraf έξω από το Πανεπιστήμιο Mansoura, αφότου εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου του. 

Η νεαρή κατέβαινε από λεωφορείο για να πάει στο Πανεπιστήμιο, όταν ο δράστης της επιτέθηκε, αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια με μαχαίρι, σκοτώνοντάς τη. Επιχείρησε να το σκάσει, αλλά ακινητοποιήθηκε από περαστικούς. 

Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια, ο Adel παρακολουθούσε κάθε κίνηση του θύματος στο Facebook και αποφάσισε να τη σκοτώσει καθώς εκείνη τον απέφευγε στα social media και αρνήθηκε και την πρότασή του να παντρευτούν. 

Το δικαστήριο τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών στις 6 Ιουλίου και προ ημερών αποφασίστηκε η εκτέλεση της ποινής να γίνει σε live μετάδοση στην τηλεόραση. Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση. 

Σε επιστολή του προς βουλευτές, το δικαστήριο ανέφερε: «Η μετάδοση, έστω και στην αρχή της διαδικασίας, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, κάτι που δεν επετεύχθει από την ίδια τη μετάδοση της καταδίκης». 

Ο 21χρονος έχει το δικαίωμα να καταθέσει έφεση στην απόφαση και ο δικηγόρος του, Farid El-Deeb, ενημέρωσε πως αυτή είναι και η πρόθεσή του. 

«Έχουμε, ακόμα, 60 μέρες για να αμφισβητηθεί η θανατική καταδίκη του Adel» είπε. 

Με πληροφορίες από Fox

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ