Αιγύπτια TikToker συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία για «ανήθικο» βίντεο

Αιγύπτια TikToker συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία για «ανήθικο» βίντεο Facebook Twitter
0

Η Tala Safwan, μια δημοφιλής Αιγύπτια TikToker, συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία, κατηγορούμενη ότι ανάρτησε περιεχόμενο με σεξουαλικά υπονοούμενα. 

Η αστυνομία υποστήριξε ότι το βίντεο που ανάρτησε θα μπορούσε να βλάψει τη δημόσια ηθική. Η Tala Safwan έχει πέντε εκατομμύρια followers στο TikTok και περίπου 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες στο YouTube. 

Στα βίντεο που δημοσιεύει συχνά μιλά για τηλεοπτικά σόου και ζητήματα που της στέλνουν οι followers της, κυρίως για σχέσεις και αμήχανες καταστάσεις. Επίσης, κάνει φάρσες και εκτελεί προκλήσεις. Όμως, ένα πρόσφατο βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις. 

Σε αυτό, συζητά με μια φίλη της από τη Σαουδική Αραβία και την προσκαλεί στο σπίτι της. Κάποιοι ερμήνευσαν ορισμένα σχόλιά της ως σεξουαλικά υπονοούμενα. Έτσι, ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον της και στα trends του Twitter ήταν το hashtag που μεταφράζεται ως «η Tala προσβάλλει την κοινωνία». 

Η ίδια απάντησε ότι παρεξηγήθηκε και πως δεν υπήρχε κρυφό ομοφυλοφιλικό νόημα στα λεγόμενά της, ένα θέμα που παραμένει ταμπού στη Σαουδική Αραβία. Συμπλήρωσε ότι απομονώθηκε αυτό το απόσπασμα, προκειμένου να προκληθεί σκάνδαλο. 

Ενώ συνεχίζονταν οι επιθέσεις εναντίον της στα social media, η αστυνομία του Ριάντ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε σύλληψη ατόμου που «εμφανίστηκε σε μετάδοση να μιλά σε άλλη γυναίκα με σεξουαλικό περιεχόμενο και υπονοούμενα που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια ηθική». 

Η αστυνομία δεν κατονόμασε την Tala Safwan, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα του βίντεο, στο οποίο είναι θολό το δικό της πρόσωπο και εκείνο της φίλης της. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM