Αγία Πετρούπολη: Μαζική διαδήλωση - Συλλήψεις και συνθήματα κατά του Πούτιν

Αγία Πετρούπολη: Μαζική διαδήλωση - Συλλήψεις και συνθήματα κατά του Πούτιν Facebook Twitter
0

Σχεδόν 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης και ορισμένοι εξ αυτών φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 30 συλλήψεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μέλη του κομμουνιστικού κόμματος αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης σήμερα, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες του προέδρου και κάποιοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Πούτιν είναι κλέφτης».

«Προστατεύουν τον Πούτιν, τον άρπαγα», είπε μια 70χρονη γυναίκα, δείχνοντας τις κλούβες της αστυνομίας όπου μεταφέρονταν οι συλληφθέντες.


Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές, υπό τα βλέμματα των συγκεντρωμένων που φώναζαν «δεν θα μας τρομάξετε» και αποκαλούσαν τους αστυνομικούς "φασίστες", ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.


Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info που καταγράφει τις συλλήψεις αντιφρονούντων, περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα οργάνωσε επίσης διαδηλώσεις στη Μόσχα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM