Αφγανιστάν: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 15 μαχητές τους εξαιτίας εσωτερικής διαμάχης

Αφγανιστάν: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 15 μαχητές τους εξαιτίας εσωτερικής διαμάχης Facebook Twitter
EPA/GHULAMULLAH HABIBI
0

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε σήμερα 15 μαχητές του εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, ούτε και σχετική επιβεβαίωση από το ΙΚ, ο τοπικός βραχίονας του οποίου είναι γνωστός ως το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, μια παλιά ονομασία της περιοχής που περιλαμβάνει και το σύγχρονο Αφγανιστάν.


Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη, δήλωσε ότι 15 μαχητές του ΙΚ εκτελέστηκαν έπειτα από μια διαμάχη στο εσωτερικό της οργάνωσης, γνωστής για την ωμότητά της. Οι εκτελέσεις διαπράχθηκαν στην Σουρχ Αμπ Μπαζάρ της περιοχής Αχίν.


Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, μια βόμβα εξερράγη στην Τζαλαλαμπάντ πρωτεύουσα της επαρχίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.


Η επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν όπου το ΙΚ πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι Ταλιμπάν και το ΙΚ συγκρούονται συχνά μεταξύ τους στην περιοχή, ενώ και οι δύο οργανώσεις είναι στόχος βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, μαχητές του ΙΚ είναι παρόντες σε εννέα επαρχίες από τη Νανγκαρχάρ και την Κουνάρ στα ανατολικά ως την Τζαουζτζάν, τη Φαριάμπ και Μπανταχσάν στα βόρεια και τη Γκορ στα δυτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM