Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση- Τουλάχιστον 15 νεκροί

Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας σε προεκλογική συγκέντρωση- Τουλάχιστον 15 νεκροί Facebook Twitter
0

Βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην επαρχία Ταχάρ του βορείου Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30. 

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιφέρεια Ρουστάκ ενώ ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική συγκέντρωση της Ναζίφα Γιουσούφι Μπεκ, ενόψει των επικειμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή (Ουολέσι Τζιργκά).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χαλίλ Ασίρ, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα μηχανάκι, σταθμευμένο κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης. Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, διευκρίνησε. Η Μπεκ δεν τραυματίστηκε.

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει του Αφγανούς να μην συμμετάσχουν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Πριν από τέσσερις ημέρες, ένας άλλος υποψήφιος, ο Σάλεχ Μοχάμαντ Ασικζάι, και οκτώ υποστηρικτές του σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν ενώ την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου.

Από τις αρχές Ιουλίου, τουλάχιστον οκτώ υποψήφιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εξτρεμιστών σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM