Αερομεταφορές: Μείωση 60% στις ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω κορωνοϊού - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Αερομεταφορές: Μείωση 60% στις ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω κορωνοϊού - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Κατά 60% μειωμένη η κίνηση των εμπορικών πτήσεων στην Ευρώπη αναμένεται φέτος σε σχέση με το 2019, με τις αεροπορικές εταιρίες να προειδοποιούν για ζημία δισεκατομμυρίων και απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάνει λόγο για «αβέβαιη» πλέον ανάκαμψη, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις που συνεχίζουν να ισχύουν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19. 

Ενώ η κίνηση στην Ευρώπη ανέκαμψε τους τελευταίους μήνες από το χαμηλό επίπεδό της τον Απρίλιο, «παραμένει πάνω από 50% χαμηλότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι», όπως ανακοίνωσε η Ένωση, στην οποία μετέχουν 290 αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Βραχυπρόθεσμα, η ανάκαμψη στην Ευρώπη παραμένει «πολύ αβέβαιη υπό το φως ενός νέου κύματος της πανδημίας και του ακόμα μεγαλύτερου παγκόσμιου οικονομικού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει».

Η IATA εκτιμά σε «πάνω από 7 εκατομμύρια» τον αριθμό των θέσεων εργασίας στον αεροπορικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, που βρίσκεται υπό απειλή στην Ευρώπη, μια εκτίμηση που έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Δυσοίωνες προβλέψεις και για την Ελλάδα

Στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, η μείωση της κίνησης το 2020 εκτιμάται στο 65% ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία στο 63%. Η ευρωπαϊκή χώρα με το μεγαλύτερο πλήγμα εκτιμάται ότι θα είναι η Νορβηγία με τη βουτιά να προβλέπεται στο 79%.

Από τις αρνητικές εξελίξεις δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η Ελλάδα, καθώς οι μετρήσεις του Αυγούστου δείχνουν ότι η τουριστική αγορά θα χάσει φέτος πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και η επίπτωση για τα έσοδα των αεροπορικών εταιριών υπολογίζεται σε περίπου 4,4 δισ δολάρια.

Η IATA εκτιμά στα 419 δισεκ. δολάρια τις απώλειες σε παγκόσμιο επίπεδο για τον κλάδο για το 2020, έναν από αυτούς που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Η Ένωση δεν αναμένει η αεροπορική κίνηση να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2024.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM