Ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά αναφορικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υποστήριξε ότι στην Κύπρο λειτουργούν επτά ιδιωτικά κανάλια και όχι τέσσερα, όπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας.

 

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «η αρμόδια Αρχή για να χορηγήσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει άδειες είναι μόνο η Αρχή (Ραδιοτηλεόρασης)», δηλαδή το αντίστοιχο ΕΣΡ.

 

«Έχουν χορηγηθεί 11 άδειες που λειτουργούν τηλεοπτικούς οργανισμούς. Επτά είναι γενικού ενδιαφέροντος, δηλαδή με πρόγραμμα ποικίλης ύλης, είναι σταθμοί ελεύθερης λήψης. Οι άλλοι τέσσερις είναι συνδρομητικοί, θεματικοί και εκπέμπουν μέσω Ίντερνετ ή καλωδιακής τηλεόρασης» τόνισε στο Έψιλον ο κ. Επαμεινώνδας.

 

Πρόσθεσε ακόμα ότι το θεσμικό πλαίσιο για να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο απλοποιήθηκε το 2010, ενώ το ετήσιο τέλος για κάποιον που διαθέτει μια τηλεοπτική άδεια είναι 51.400 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr