Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους

Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter
0

Δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, συγγενείς και φίλοι των Γάλλων που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ την προσεχή Παρασκευή η χώρα αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της σε μια επίσημη τελετή.


Συνολικά 29 πόλεις έχουν βυθιστεί στο πένθος και χιλιάδες Γάλλοι θρηνούν τους συμπολίτες τους – οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών – που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στο μπαρ La Belle Equipe και στο εστιατόρια Petit Cambodge. Από τους 130 νεκρούς, 29 άνθρωποι ήταν ξένης υπηκοότητας ή διπλής υπηκοότητας.


Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων, θέλησαν να μοιραστούν με άλλους συμπολίτες τους το πένθος τους και απηύθυναν εκκλήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όπως στην περίπτωση της 33χρονης Ορελί. Η οικογένεια της απηύθυνε μια έκκληση προς όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στη διακόσμηση του φέρετρού της κοπέλας, που λάτρευε τη ροκ μουσική.
«Την Τετάρτη, η οικογένεια της Ορελί πήγε στο γραφείο τελετών και ανακάλυψε με τρόμο ότι τα φέρετρα που τους πρότειναν στο σχετικό κατάλογο για να κηδέψουν εκείνη δεν είχαν ψυχή. Δε μπορούμε να αφήσουμε την Ορελί να φύγει έτσι μακριά μας» εξήγησε μια φίλη της οικογένειας, η Πατρίσια, στη γαλλόφωνη έκδοση του ιστοτόπου Huffington Post. Πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου έσπευσαν να προτείνουν τις ιδέες τους.


Ο Ματιέ Μοντί, αδελφός του Σεντρίκ που σκοτώθηκε επίσης στο Μπατακλάν, ζήτησε από τους Rolling Stones να παραστούν στην κηδεία του. Εκείνοι μπορεί να αρνήθηκαν την πρόσκληση ωστόσο έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα «πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια» στον αδελφό του.


Στην επαρχία ολόκληρες πόλεις πενθούν για τα θύματα. Στο Μπλουά (κεντρικά), περισσότεροι από 1000 άνθρωποι παρέστησαν σήμερα το πρωί στις κηδείες της Αννά και Μαριόν Πετάρ, 27 και 24 χρονών, δύο αδελφών που χάθηκαν ενώ δειπνούσαν στο Petit Cambodge.

Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter
Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter


Μια δημόσια τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στο Παρίσι, με την παρουσία του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτήν την τελετή αναμένεται επίσης να παραστούν τραυματίες, επιζώντες των επιθέσεων, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM