Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους

Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter
0

Δέκα ημέρες μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, συγγενείς και φίλοι των Γάλλων που σκοτώθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου άρχισαν να κηδεύουν τους δικούς τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ την προσεχή Παρασκευή η χώρα αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της σε μια επίσημη τελετή.


Συνολικά 29 πόλεις έχουν βυθιστεί στο πένθος και χιλιάδες Γάλλοι θρηνούν τους συμπολίτες τους – οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών – που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στο μπαρ La Belle Equipe και στο εστιατόρια Petit Cambodge. Από τους 130 νεκρούς, 29 άνθρωποι ήταν ξένης υπηκοότητας ή διπλής υπηκοότητας.


Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων, θέλησαν να μοιραστούν με άλλους συμπολίτες τους το πένθος τους και απηύθυναν εκκλήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όπως στην περίπτωση της 33χρονης Ορελί. Η οικογένεια της απηύθυνε μια έκκληση προς όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στη διακόσμηση του φέρετρού της κοπέλας, που λάτρευε τη ροκ μουσική.
«Την Τετάρτη, η οικογένεια της Ορελί πήγε στο γραφείο τελετών και ανακάλυψε με τρόμο ότι τα φέρετρα που τους πρότειναν στο σχετικό κατάλογο για να κηδέψουν εκείνη δεν είχαν ψυχή. Δε μπορούμε να αφήσουμε την Ορελί να φύγει έτσι μακριά μας» εξήγησε μια φίλη της οικογένειας, η Πατρίσια, στη γαλλόφωνη έκδοση του ιστοτόπου Huffington Post. Πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου έσπευσαν να προτείνουν τις ιδέες τους.


Ο Ματιέ Μοντί, αδελφός του Σεντρίκ που σκοτώθηκε επίσης στο Μπατακλάν, ζήτησε από τους Rolling Stones να παραστούν στην κηδεία του. Εκείνοι μπορεί να αρνήθηκαν την πρόσκληση ωστόσο έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα «πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια» στον αδελφό του.


Στην επαρχία ολόκληρες πόλεις πενθούν για τα θύματα. Στο Μπλουά (κεντρικά), περισσότεροι από 1000 άνθρωποι παρέστησαν σήμερα το πρωί στις κηδείες της Αννά και Μαριόν Πετάρ, 27 και 24 χρονών, δύο αδελφών που χάθηκαν ενώ δειπνούσαν στο Petit Cambodge.

Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter
Οι πόλεις της Γαλλίας πενθούν τους νεκρούς τους Facebook Twitter


Μια δημόσια τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στο Παρίσι, με την παρουσία του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτήν την τελετή αναμένεται επίσης να παραστούν τραυματίες, επιζώντες των επιθέσεων, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM