Στο σταθμό του Μονάχου…

Στο σταθμό του Μονάχου… Facebook Twitter
0

Η κρίση άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετανάστευσης για χιλιάδες Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες και να βρουν μια δουλειά Σύμφωνα με την γερμανική  ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η Γερμανία  γίνεται ξανά χώρα υποδοχής μεταναστών, καθώς περίπου 435 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, προερχόμενοι κυρίως από τον ευρωπαϊκό νότο που επλήγη περισσότερο από την κρίση. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, αυτές αυξήθηκαν κατά 84% το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τους 4.100 ενώ την ίδια ώρα οι μετανάστες από την Ισπανία  αυξήθηκαν  κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Ένας από τους στόχους της Γερμανίας είναι η προσέλκυση μεταναστών νεαρής ηλικίας, ως απάντηση στην γήρανση του γερμανικού πληθυσμού.

Εκτός από τη Γερμανία, οι Έλληνες φεύγουν και για την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον Guardian, το 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφτασαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και άλλοι 40.000 που έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που φτάνουν στην Αυστραλία αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM