Μια συμφωνία για την Ελλάδα, δεν θα είχε παρά ελάχιστες επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, καθώς Ισπανία και Ελλάδα δεν είναι συγκρίσιμες, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγγλέσιας.

 

 «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη νίκη (του ΣΥΡΙΖΑ)…και δεν θα μας οδηγήσουν αυτές (οι ελληνικές εκλογές) στη νίκη ή στην ήττα» είπε ο Ιγκλέσιας, σημειώνοντας ότι Ελλάδα και Ισπανία είναι δυο πολύ διαφορετικές χώρες.

 

Ο 36χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών τόνισε ότι η Ισπανία είναι η 4η οικονομία της Ευρώπης και επομένως έχει μια διαφορετική θέση σε ό,τι αφορά στους όρους της διαπραγμάτευσης.

 

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση του ότι «όλα θα πάνε καλά για την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνοντας ωστόσο πως « αυτή είναι μια παράμετρος που θα έχει πολύ περιορισμένες συνέπειες για τη χώρα μας».

 

Το Podemos είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μαριάνο Ραχόι αφού σε δημοσκόπηση τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Παράλληλα τον ηγέτη της δεξιάς βαρύνει και το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» του κόμματος. Ο πρώην ταμίας του κόμματός του Μπαρθένας δήλωσε μόλις αποφυλακίστηκε μετά από 19 μήνες προφυλάκισης ότι ο Ραχόι γνώριζε για αυτά τα ταμεία με χρήματα που προέρχονταν από επιχειρηματίες, όπως κατασκευαστές. Οι εκλογές στην Ισπανία θα γίνουν στο τέλος του χρόνου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr