Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν

Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν Facebook Twitter
0

Δύο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, που συνελήφθησαν επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα στην οδήγηση, παραπέμπονται σε δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η 25χρονη Loujain al-Hathloul και η 33χρονη and Maysa al-Amoudi βρίσκονται υπό κράτηση περίπου έναν μήνα.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες. Αν και δεν υπάρχει επίσημα σχετικός νόμος, άδειες οδήγησης δίνονται μόνο στους άντρες. Όσες γυναίκες οδηγούν ρισκάρουν να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο.

Η Hathloul συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου όταν επιχείρησε να μπει στη Σαουδική Αραβία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Alamoudi, η οποία είναι δημοσιογράφος από τη Σ. Αραβία που ζει στα Εμιράτα, συνελήφθη όταν πήγε στα σύνορα για να στηρίξει την Hathloul.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, που επικαλείται το BBC, η παραπομπή των δύο γυναικών σε τρόμο-δικαστήριο δεν έγινε για το γεγονός ότι οδήγησαν, αλλά για τα σχετικά σχόλια που ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δικηγόροι τους αναμένεται να ασκήσουν άμεσα έφεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM