Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών

Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών Facebook Twitter
1

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης που καταδίκαζε το Μπουένος Άιρες να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου NML Capital και Aurelius Management.

Το Δικαστήριο αρνήθηκε μάλιστα να εξετάσει καν την προσφυγή της Αργεντινής εναντίον της απόφασης αυτής.

«Η απόφαση δεν με εκπλήσσει. Δεν είμαι αναστατωμένη, είμαι ανήσυχη. Υποχρέωσή μας είναι να πληρώσουμε τους πιστωτές μας, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας εκβιάζουν» είπε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ που υποσχέθηκε να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων πληρωμών στο 93% των ιδιωτών πιστωτών που είχαν δεχτεί τις αναδιαρθρώσεις του χρέους του 2005 και 2010.

Όπως είπε η Κίρχνερ, το 2008 η NML Capital είχε εξαγοράσει χρέος της Αργεντινής καταβάλλοντας 48 εκατομμύρια δολάρια και το 2014 ζητεί 832 εκατομμύρια, δηλαδή 1.600% παραπάνω σε σχέση με την αρχική του επένδυση.


Η Κίρχνερ διαβεβαίωσε ότι η Αργεντινή δεν θα χρεοκοπήσει και άφησε «παράθυρο» διαπραγμάτευσης  σχετικά με τους  όρους πληρωμής των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια