Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών

Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών Facebook Twitter
1

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης που καταδίκαζε το Μπουένος Άιρες να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου NML Capital και Aurelius Management.

Το Δικαστήριο αρνήθηκε μάλιστα να εξετάσει καν την προσφυγή της Αργεντινής εναντίον της απόφασης αυτής.

«Η απόφαση δεν με εκπλήσσει. Δεν είμαι αναστατωμένη, είμαι ανήσυχη. Υποχρέωσή μας είναι να πληρώσουμε τους πιστωτές μας, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας εκβιάζουν» είπε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ που υποσχέθηκε να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων πληρωμών στο 93% των ιδιωτών πιστωτών που είχαν δεχτεί τις αναδιαρθρώσεις του χρέους του 2005 και 2010.

Όπως είπε η Κίρχνερ, το 2008 η NML Capital είχε εξαγοράσει χρέος της Αργεντινής καταβάλλοντας 48 εκατομμύρια δολάρια και το 2014 ζητεί 832 εκατομμύρια, δηλαδή 1.600% παραπάνω σε σχέση με την αρχική του επένδυση.


Η Κίρχνερ διαβεβαίωσε ότι η Αργεντινή δεν θα χρεοκοπήσει και άφησε «παράθυρο» διαπραγμάτευσης  σχετικά με τους  όρους πληρωμής των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια