Την έκπληξη αναμένεται να κάνει, ζητώντας τη διάλυση του ευρώ, ένας από τους πιο φανατικούς μέχρι πρόσφατα, υποστηρικτές του, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Ο κ. Πισσαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail και της Telegraph, θα δηλώσει σήμερα στο London School of Economics ότι το ευρώ δημιούργησε μια «χαμένη γενιά» άνεργων νέων και πρέπει να διαλυθεί.Πλέον ο νομπελίστας καθηγητής εμφανίζεται να πιστεύει ότι το κοινό νόμισμα διχάζει την Ευρώπη και ότι «χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».Ο κ. Πισσαρίδης θα δηλώσει, σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες τα εξής:

 

«Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».


Ξεγελάστηκα...

 

Ο ίδιος ήταν από αυτούς που έδωσαν σκληρή μάχη για να ενταχθεί η πατρίδα του η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ. Τώρα όμως εμφανίζεται να δηλώνει: «Ξεγελάστηκα. Τότε, το ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέα. Αλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διχάζει την Ευρώπη. Η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να στηριχτεί».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr