Η πόλη που γέννησε το gay κίνημα ήταν και η έκτη, στη σειρά, αμερικανική Πολιτεία που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Σε μια ιστορική συνεδρίαση και με ψήφους 33 υπέρ και 29 ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κατάφερε και πέρασε το νόμο που δίνει στους gay ακτιβιστές μια σημαντική νίκη τόσο σε ουσία όσο και στο επίπεδο της διαχείρισης συμβόλων αφού η Νέα Υόρκη δεν είναι απλώς μια από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ αλλά κατέχει κεντρική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα.
Δύο είναι τα πολυ ενδιαφέροντα σημεία του νέου νόμου. Πρώτον, η πολιτεία δεν απαιτεί τα ζευγάρια να είναι μόνιμοι κάτοικοί της. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται πόλος έλξης για τα γκαίυ ζευγάρια απ'όλη τη χώρα που θα θελήσουν να παντρευτούν σε κάποιο από τα hot spots της πόλης όπως το Σέντραλ Πάρκ ή τα Χάμπτονς. Δεύτερον, οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες, καταφεραν να εξασφαλίσουν ρύθμιση που θα τις προστατεύει από αγωγές για πολιτική διακρίσεων εφόσον δεν παραχωρούν τους θρησκευτικούς τους χώρους για τη τέλεση gay γάμων.
Συγκινητική η αντίδραση στο twitter όταν έγινε viral μια φωτογραφία που απεικονίζει το Empire State Building φωτισμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Όχι, δεν φωταγωγήθηκε το κτήριο για να εορταστεί η ιστορική αυτή μέρα, η φωτογραφία ήταν παλαιότερη όμως έδωσε άλλο χαρακτήρα και μια ουσιαστική πανηγυρική νότα στην χθεσινή ημέρα. Άντε τώρα και στης Ελλάδας μας!
Πηγές: SFGate Mashable

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr