Σχεδόν 500.000 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί από το 2003

Σχεδόν 500.000 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί από το 2003 Facebook Twitter
1

461.000 Ιρακινοί πέθαναν μεταξύ του Μαρτίου 2003 και του Ιουνίου 2011 ως άμεσα ή "παράπλευρα" θύματα του πολέμου στη χώρα δείχνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Plos Medicine. Οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα των συγκρούσεων, όμως το ένα τρίτο εξ αυτών προήλθαν από συνδεόμενα ζητήματα όπως η κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Το 62% των βίαιων θανάτων προήλθαν από πυροβολισμούς, το 12% από βόμβες σε αυτοκίνητα και το 9% από άλλες βόμβες. Η έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε τα τρέχουσα δεδομένα και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των νεκρών από το Ιρακινό κράτος.

Οι ίδιοι ερευνητές υπολογίζουν τους νεκρούς Ιρακινούς από το 1980 ως το 2008 σε 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια