Ένας πρώην personal trainer βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο του Κάρντιφ για το φόνο ενός κοριτσιού 18 μηνών, μόλις 15 μέρες αφότου αυτός και ο σύζυγός του την είχαν υιοθετήσει επισήμως.

 

Ο 31χρονος Matthew Scully-Hicks έσφιξε και ταρακούνησε δυνατά την κόρη του, Elsie ενώ αυτή βρισκόταν μέσα στην κούνια και είναι πολύ πιθανό να χτύπησε το κεφάλι της επάνω σε σκληρή επιφάνεια, ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Αγωγής, Paul Lewis στο δικαστήριο, ο 31χρονος έχασε την ψυχραιμία του με την Elsie προκαλώντας της «θανάσιμα τραύματα».

 

«Την ταρακούνησε και είτε χτύπησε το κεφάλι της επάνω σε σκληρή επιφάνεια, ή την τραυμάτισε με βαρύ αντικείμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ήταν μόλις 18 μηνών. Ήταν ευάλωτη και ανυπεράσπιστη», εξήγησε ο Lewis.

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2016 στην οικία του Scully-Hicks και του συζύγου του, σε προάστιο του Κάρντιφ.

 

31χρονος θετός πατέρας σκότωσε την 18 μηνών κόρη του επειδή ήταν «δύσκολο παιδί»
Η Elsie Scully - Hicks ήταν μόλις 18 μηνών.

 

Το κοριτσάκι δόθηκε για υιοθεσία στο ζευγάρι τον Σεπτέμβριο του 2015 από το συμβούλιο της κομητείας Vale of Glamorgan. Οι αρχές είχαν αφαιρέσει την κηδεμονία της μικρής Elsie από την μητέρα της διότι ήταν χρήστης ναρκωτικών.

 

Ο 31χρονος καταδικασθείς είχε αναλάβει την πλήρη φροντίδα της μικρής ενώ ο σύζυγός του εργαζόταν.

 

Με βάση τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Scully - Hicks είχε παραπονεθεί σε σειρά γραπτών μηνυμάτων ότι η Elsie ήταν δύσκολο παιδί, περιγράφοντάς την ως «σατανά ντυμένο με μωρουδιακά ρούχα» και αποκαλώντάς την «τέρας» και «ψυχοπαθή».

 

Τους μήνες πριν το μοιραίο περιστατικό το κοριτσάκι είχε κακοποιηθεί σωματικά σε παραπάνω από μία περιπτώσεις, καταλήγοντας με σπασίματα και κακώσεις. Μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο σε δύο περιπτώσεις, αλλά οι ισχυρισμοί του 31χρονου, ότι δηλαδή οι τραυματισμοί της ήταν αποτέλεσμα πτώσεων, έγιναν πιστευτοί από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες.

 

Η υιοθεσία εγκρίθηκε επισήμως στις 12 Μαΐου 2016, ωστόσο, 13 μέρες αργότερα ο Scully - Hicks κάλεσε το 166 και ανέφερε ότι η κόρη του είχε καταρρεύσει. Όταν οι διασώστες έσπευσαν στο σπίτι, η μικρή Elsie δεν ανέπνεε και είχε υποστεί ανακοπή. Πέθανε στο νοσοκομείο τέσσερις μέρες αργότερα.

 

Μία ανεξάρτητη έρευνα πρόκειται να διαλευκάνει αν και κατά πόσον οι κοινωνικοί λειτουργοί ή το ιατρικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με το κοριτσάκι κατά την παραμονή της με το ζευγάρι, θα μπορούσε να επέμβουν νωρίτερα και να το προστατέψουν.

 

Με πληροφορίες από Guardian