Ιρλανδία: Παμπ που έκλεισε λόγω του lockdown μετατράπηκε σε νοσοκομείο άγριων ζώων

Ιρλανδία: Παμπ που έκλεισε λόγω του lockdown μετατράπηκε σε νοσοκομείο άγριων ζώων Facebook Twitter
Αυτή η αλεπού ήταν από τους πρώτους ασθενείς του νοσοκομείου
0

Μία παμπ στην Ιρλανδία, που έκλεισε λόγω του lockdown, υποδέχεται πολύ διαφορετικούς «πελάτες»: μετατράπηκε σε νοσοκομείο για άγρια ζώα.

Το εσωτερικό της παμπ Tara Na Ri στην κομητεία Μιθ, βορειοδυτικά του Δουβλίνου, είναι πλέον έρημο. Τα στόρια κατεβασμένα, οι κάνουλες μπύρας έχουν στερέψει και το ταμείο είναι άδειο. Όμως τα βοηθητικά της κτίσματα σφύζουν από δραστηριότητα.

Σε έναν από αυτούς τους χώρους- που είναι πρώην στάβλοι- μέλος του προσωπικού ταΐζει με μπιμπερό τον Λίαμ, ένα δύο εβδομάδων τράγων που βρέθηκε σε πλαγιά. Τρεις κύκνοι φωλιάζουν στα άχυρα, μια αλεπού έχει εγκατασταθεί σε έναν νέο χώρο, ενώ αλλού μια καρακάξα δέχεται τις ιατρικές φροντίδες.

«Είχαμε συνηθίσει σε έναν τρόπο ζωής. Όταν αυτό σου αφαιρείται, μένεις απλά με ένα κενό. Απαιτείται λίγος καιρός προτού αντικατασταθεί με άλλα πράγματα τα οποία ποτέ δεν σκέφτηκες ότι είναι πιθανά», δήλωσε ο Τζέιμς ΜακΚάρθι, στην οικογένεια του οποίου ανήκει η παμπ εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Ο ΜακΚάρθι διέθεσε τα βοηθητικά κτίσματα στην οργάνωση για την αποκατάσταση άγριων ζώων WRI. Ο ίδιος πλέον δεν σερβίρει μπύρες, αλλά καφέδες με takeaway, μπροστά από την παμπ.

Αυτό το νοσοκομείο, το πρώτο για άγρια ζώα στην Ιρλανδία, άνοιξε την Παρασκευή και έχει τη δυνατότητα να φροντίζει εκπροσώπους κάθε είδους του ζωικού βασιλείου, ανεξαρτήτως μεγέθους και να παρέχει φροντίδες για όλες τις ιατρικές ανάγκες.

«Προετοιμαζόμαστε για την "περίοδο των ορφανών", την εποχή του χρόνου που έχουμε την περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο Ντάν Ντόνοχερ από την οργάνωση, ενώ παράλληλα καθησύχαζε ένα ταραγμένο περιστέρι που ήταν στο εξεταστήριο.

«Θα έχουμε πολλούς νεοσσούς, μικρά αλεπούδων και θα μας κρατήσουν απασχολημένους τους επόμενους έξι μήνες», εξήγησε. Από την πλευρά της Αϊόφ ΜακΠάρτλιν, επίσης στέλεχος της WRI, υπογράμμισε ότι οι ντόπιοι «αγκάλιασαν» αυτό το πρότζεκτ και εθελοντικά βοήθησαν στην ανακαίνιση των βοηθητικών κτισμάτων.

Η Ιρλανδία αυτή την περίοδο είναι για τρίτη φορά σε lockdown, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και ο πρωθυπουργός Μίχαλ Μάρτιν μίλησε για «τσουνάμι» μολύνσεων. Όμως, αυτή η δύσκολη κατάσταση έφερε μια απρόσμενη θετική εξέλιξη.

Λόγω του γεγονότος ότι οι πολίτες περνούν περισσότερο χρόνο περπατώντας στην εξοχή, έχει υπάρξει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τραυματισμένων και εγκαταλελειμμένων ζώων που εντοπίζονται και στα οποία δίνεται βοήθεια. «Πιστεύω ότι η φύση έσωσε πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε γενικές γραμμές έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση των άγριων ζώων και γνωρίζουν ότι υπάρχουν... και συνυπάρχουμε», δήλωσε η ΜακΠάρτλιν.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM