Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
0

Σε μαζικές συλλήψεις προχωρά η αστυνομία της Ρωσίας, σε διαδηλώσεις υπέρ της αποφυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου έχουν συλληφθεί 238 διαδηλωτές, σύμφωνα με το OVD Info, που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 90 κινητοποιήσεις υπέρ της αποφυλάκισης του Ναβάλνι, σε όλη τη χώρα.

Παρότι η αστυνομία είχε προειδοποιήσει ότι οι διαδηλώσεις είναι παράνομες και πώς θα υπάρξει άμεση καταστολή των κινητοποιήσεων, άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, ζητώντας από το Κρεμλίνο να αποφυλακίσει τον 44χρονο επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην πόλη Κάμπαροφσκ, η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η κινητοποίηση. Η συγκέντρωση εκεί γίνεται και για τη σύλληψη του πρώην κυβερνήτη Σεργκέι Φούργκαλ.

Στο Βλαδιβοστόκ, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Αφήστε τον ελεύθερο», ενώ σε πολλές πόλεις της Ρωσίας ο κόσμος αψήφισε τις πολιτικές θερμοκρασίες για να βγει στον δρόμο υπέρ του Ναβάλνι.


Λίγο αργότερα, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται και στη Μόσχα, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει πορεία προς το Κρεμλίνο. Γρήγορα και εκεί η αστυνομία άρχισε να προχωρά σε μαζικές συλλήψεις. 

Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA

Ο Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, αμέσως μόλις προσγειώθηκε εκεί η πτήση του από τη Γερμανία. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για την παραβίαση των όρων της ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα που του είχε επιβληθεί το 2014, όταν κατηγορήθηκε για απάτη.

Χθες, σε μήνυμά του από τη φυλακή, ο Ναβάλνι διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και πως δεν προτίθεται να αυτοκτονήσει.

«Περπατάω πολύ προσεκτικά στη σκάλα. Κάθε μέρα μου μετρούν την πίεση η οποία είναι σαν του κοσμοναύτη και επομένως αποκλείεται το αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο. Δεν πίνω οινόπνευμα και δεν τρώω μεζέδες. Η ψυχολογική και συναισθηματική μου κατάσταση είναι καθόλα σταθερή. Γνωρίζω καλά ότι έξω από την φυλακή μου υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που με υποστηρίζουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ