Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
0

Σε μαζικές συλλήψεις προχωρά η αστυνομία της Ρωσίας, σε διαδηλώσεις υπέρ της αποφυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου έχουν συλληφθεί 238 διαδηλωτές, σύμφωνα με το OVD Info, που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 90 κινητοποιήσεις υπέρ της αποφυλάκισης του Ναβάλνι, σε όλη τη χώρα.

Παρότι η αστυνομία είχε προειδοποιήσει ότι οι διαδηλώσεις είναι παράνομες και πώς θα υπάρξει άμεση καταστολή των κινητοποιήσεων, άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, ζητώντας από το Κρεμλίνο να αποφυλακίσει τον 44χρονο επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην πόλη Κάμπαροφσκ, η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η κινητοποίηση. Η συγκέντρωση εκεί γίνεται και για τη σύλληψη του πρώην κυβερνήτη Σεργκέι Φούργκαλ.

Στο Βλαδιβοστόκ, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Αφήστε τον ελεύθερο», ενώ σε πολλές πόλεις της Ρωσίας ο κόσμος αψήφισε τις πολιτικές θερμοκρασίες για να βγει στον δρόμο υπέρ του Ναβάλνι.


Λίγο αργότερα, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται και στη Μόσχα, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει πορεία προς το Κρεμλίνο. Γρήγορα και εκεί η αστυνομία άρχισε να προχωρά σε μαζικές συλλήψεις. 

Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
Ρωσία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA

Ο Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, αμέσως μόλις προσγειώθηκε εκεί η πτήση του από τη Γερμανία. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για την παραβίαση των όρων της ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα που του είχε επιβληθεί το 2014, όταν κατηγορήθηκε για απάτη.

Χθες, σε μήνυμά του από τη φυλακή, ο Ναβάλνι διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και πως δεν προτίθεται να αυτοκτονήσει.

«Περπατάω πολύ προσεκτικά στη σκάλα. Κάθε μέρα μου μετρούν την πίεση η οποία είναι σαν του κοσμοναύτη και επομένως αποκλείεται το αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο. Δεν πίνω οινόπνευμα και δεν τρώω μεζέδες. Η ψυχολογική και συναισθηματική μου κατάσταση είναι καθόλα σταθερή. Γνωρίζω καλά ότι έξω από την φυλακή μου υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που με υποστηρίζουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM