Πάπας Φραγκίσκος: Κατανόηση, συμφιλίωση και ειρήνη εντός των ΗΠΑ, το μήνυμα προς τον Μπάιντεν

Πάπας Φραγκίσκος: Κατανόηση, συμφιλίωση και ειρήνη εντός των ΗΠΑ, το μήνυμα προς τον Μπάιντεν Facebook Twitter
Πάπας Φραγκίσκος: Κατανόηση, συμφιλίωση και ειρήνη εντός των ΗΠΑ, στο μήνυμα προς τον Μπάιντεν (EPA)
0

Μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε το Βατικανό λίγο μετά την ορκωμοσία του στην θέση του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

«Εγκάρδιες ευχές και διαβεβαίωση των προσευχών μου ότι ο Παντοδύναμος Θεός θα σας δώσει σοφία και δύναμη κατά την άσκηση του υψηλού σας αξιώματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Υπό την ηγεσία σας, μπορεί ο αμερικανικός λαός να συνεχίσει να αντλεί δύναμη από τις υψηλές πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές αξίες που έχουν εμπνεύσει το έθνος από την ίδρυσή του.

»Σε μια εποχή που οι σοβαρές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη οικογένειά μας απαιτούν διορατικές και ενωμένες αντιδράσεις, προσεύχομαι οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από την ανησυχία για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από αυθεντική δικαιοσύνη και ελευθερία, μαζί με τον αμετάβλητο σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ιδίως των φτωχών, των ευάλωτων και εκείνων που δεν έχουν φωνή» συνεχίζει το μήνυμα.

Και καταλήγει λέγοντας «Ομοίως, ζητώ από τον Θεό, την πηγή όλης της σοφίας και της αλήθειας, να καθοδηγήσει τις προσπάθειές σας για την προώθηση της κατανόησης, της συμφιλίωσης και της ειρήνης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των εθνών του κόσμου, προκειμένου να προωθηθεί το καθολικό κοινό καλό.

Αυτά τα συναισθήματα, επικαλούμαι πρόθυμα για εσάς και την οικογένειά σας και τον αγαπημένο Αμερικανό λαό, μια αφθονία ευλογιών»

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM