Το ζεύγος Τραμπ άφησε σημειώματα στον Τζο και την Τζιλ Μπάιντεν

Το ζεύγος Τραμπ άφησε σημειώματα στον Τζο και την Τζιλ Μπάιντεν Facebook Twitter
Το ζεύγος Τραμπ άφησε σημειώματα στον Τζο και την Τζιλ Μπάιντεν (EPA)
0

Μπορεί η αποχώρηση του ζεύγους Τραμπ από τον Λευκό Οίκο να μη θύμιζε σε τίποτα την αλλαγή εξουσίας άλλων εποχών, αλλά Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ άφησαν από ένα γράμμα για τους νέους ενοίκους του Λευκού Οίκου.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφύγει τα περισσότερα από τα παραδοσιακά εθιμοτυπικά που γίνονται στη μετάβαση εξουσίας εκτός από έναν: Άφησε μια επιστολή για τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ένα σημείωμα για τον διάδοχό του. Οι πρόεδροι συνήθως αφήνουν φεύγοντας ένα σημείωμα συγχαρητηρίων και υποστήριξης στο Οβάλ Γραφείο, αλλά ορισμένοι αρνούνταν να πιστέψουν ότι ο Τραμπ θα ήταν ένας από αυτούς, δεδομένης της διστακτικότητάς του να αναγνωρίσει ακόμη και τώρα τη νίκη του Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος δεν δημοσίευσε το περιεχόμενο του σημειώματος του Τραμπ. «Είναι μια επιστολή μεταξύ του 45ου και 46ου Προέδρου των ΗΠΑ» αρκέστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος.

Αντίστοιχη κίνηση και από την Μελάνια Τραμπ, η οποία αν και δεν τήρησε την παράδοση να ξεναγήσει τη διάδοχό της στον Λευκό Οίκο, φρόντισε να της αφήσει ένα σημείωμα.

Η Μελάνια Τραμπ άφησε ένα «σύντομο σημείωμα καλωσορίσματος» για την Τζιλ Μπάιντεν, ανέφερε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα στο CNN. Δεν είναι σαφές ωστόσο το ακριβές περιεχόμενο ή το πού άφησε το συγκεκριμένο σημείωμα η πρώην Πρώτη Κυρία.

«Είμαστε απλώς προσωρινοί κάτοικοι αυτού του γραφείου», είχε γράψει ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον Τραμπ στην επιστολή του το 2017.

«Αυτό μας κάνει φύλακες αυτών των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων - όπως το κράτος δικαίου, ο διαχωρισμός των εξουσιών, η ισότιμη προστασία και οι πολιτικές ελευθερίες - για όλους όσους πολέμησαν και μάτωσαν οι πρόγονοί μας. Ανεξάρτητα από την πολιτική του καθενός, εναπόκειται σε εμάς να αφήσουμε αυτά τα μέσα της δημοκρατίας μας τουλάχιστον τόσο ισχυρά όσο τα βρήκαμε» είχε αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες του USAToday/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM