Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ: Πίστευα ότι θα πεθάνω κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ: Πίστευα ότι θα πεθάνω κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA
0

Η Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ, σε μια εξομολόγηση στο Instagram για την εισβολή στο Καπιτώλιο, δήλωσε ότι πίστευε πως θα πεθάνει εκείνη την ημέρα.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι υποκίνησε την επίθεση, «με τη βοήθεια μελών του Κογκρέσου» και έκανε αναφορά σε συγκεκριμένο περιστατικό, κατά το οποίο κινδύνευσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Είχα μια τραυματική εμπειρία, δεν ξέρω αν μπορώ να αποκαλύψω τις πλήρεις λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, αλλά είχα μια πολύ στενή συνάντηση και νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε η Οκάσιο- Κορτέζ.

«Έχεις όλες αυτές τις σκέψεις, στο τέλος της ζωής σου. Αυτό συνέβη σε πολλούς από εμάς εκείνη την ημέρα», συμπλήρωσε.

«Δεν ήξερα αν θα βγάλω την ημέρα ζωντανή. Όχι μόνο γενικά, αλλά με πολύ συγκεκριμένη έννοια. Ήταν ένα εξαιρετικά τραυματικό γεγονός. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πολλά μέλη της Βουλής παραλίγο να δολοφονηθούν. Ήμασταν πολύ τυχεροί που τα πράγματα έγιναν μέσα σε μερικά λεπτά κάτι που επέτρεψε στους βουλευτές να διαφύγουν σώοι», δήλωσε ακόμη.

«Πολλοί από εμάς μόλις που αποφύγαμε τον θάνατο», τόνισε η βουλευτής, ενώ ανέφερε ότι δεν ένιωθε ασφαλής ανάμεσα σε άλλα μέλη του Κογκρέσου, στο σημείο που μεταφέρθηκαν μετά την εκκένωση, επειδή υπήρχαν συνάδελφοί της που «θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να επιτρέψουν» για παράδειγμα τον τραυματισμό ή την απαγωγή της.

Μάλιστα, έκανε λόγο για υποστηρικτές της QAnon και της «λευκής υπεροχής» ανάμεσα στους βουλευτές «που τους ξέρω και ένιωθα ότι θα πρόδιδαν το πού βρισκόμουν».

Σε άλλο σημείο, η Οκάσιο- Κορτέζ επισημαίνει ότι υπήρχε μία αίσθηση ότι κάτι πήγαινε στραβά, όχι μόνο λόγω της βίαιης εισβολής που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη, αλλά και ότι «κάτι πήγαινε στραβά εκ των έσω».

Αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ, τον κατηγόρησε ότι «υποκίνησε μια επίθεση στο Καπιτώλιο, με τη βοήθεια μελών του Κογκρέσου» και συμπλήρωσε «Είναι ένας προδότης». Τις προηγούμενες ημέρες κι άλλοι Δημοκρατικοί έκαναν αναφορά σε στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι βοήθησαν την εισβολή.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM